Як допомогти авокадо дозріти, якщо придбали недозрілий плід

Цей екзотичний гість з’явився на прилавках магазинів уже давно і відразу привернув до себе увагу. Одна біда: продається він зазвичай недозрілим (зелені тверді плоди).

Зустрічаються і перезрілі варіанти – плоди з синювато-чорною шкіркою, м’які і малопривабливі на вигляд. Спробувати ж хочеться якісний продукт: у міру м’який, зі специфічним смаком, що має ніжну маслянисту текстуру.

Як допомогти авокадо швидко дозріти?

Купувати краще не стиглі фрукти, а вже вдома доводити їх до кондиції. Головне – вибирати плоди із рівною, гладкою поверхнею. Вони не повинні мати подряпин, вм’ятин, будь-яких вкраплень. Інакше авокадо не дозріватиме, а гнитиме. У жодному разі не можна класти куплений продукт у холодильник. Авокадо за низьких температур не зріє. Холодильник можна використовувати лише для тривалого зберігання плода.

Існує кілька способів допомогти дозріти авокадо. Одні діють швидше, інші – тривалі. Але треба знати, що авокадо досягне стиглості не раніше як за два-три дні. У деяких випадках на процес дозрівання може піти тиждень.

Досвідчені господині діляться своїми секретами. Вони знають, як отримати зрілий плід:

  • один із найпростіших способів – це покласти фрукти на підвіконня та залишити їх дозрівати. Бажано, щоб вікно виходило на сонячну сторону. Метод не можна назвати швидким, але свого ви досягнете: авокадо стане смачним та їстівним;
  • скласти плоди в паперовий пакет і відправити на кілька днів у сухе та тепле місце. Наприклад, у духовку, щоб на них не потрапляли прямі промені сонця. Пакет обов’язково повинен бути з паперу, оскільки він добре вбирає вологу. У поліетиленовому фрукт загниє, і бажаного результату ви не отримаєте;
  • експрес-метод. У пакет до авокадо додати банан чи яблука. Ці фрукти виділяють етилен – газ, який прискорює дозрівання авокадо;
  • можна розрізати фрукти на дві частини. Щоб м’якоть не почала гнити, слід збризкати половинки соком лайма або лимона. Далі треба з’єднати дві частини разом, покласти плід у контейнер із пластику та щільно закрити кришкою. Періодично перевіряти готовність плода. Дозрілий авокадо легко чиститься.

Про корисність авокадо

Цей екзотичний фрукт має не тільки приємний і ніжний смак, але й справжню криницю корисних вітамінів і мікроелементів. Так, авокадо містить велику кількість калію, а крім того, він відмінно підходить для дієтичного харчування: фрукт насичений клітковиною, знижує рівень холестерину. Крім того, авокадо здатний прискорити засвоєння поживних речовин.

Спробуйте довести авокадо до стиглості самостійно та насолоджуйтесь його оригінальним смаком. Цей плід дуже корисний, із нього можна робити салати, фруктові креми, соуси, начинки для пирогів.

Джерело

Зберегти в Pinterest