Чудовий зимовий десерт - яблука в карамелі

Для приготування такої смакоти вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Яблука (маленькі) – 5 шт.
  • Вершкове масло – 15 г
  • Цукор – 300 г
  • Щось для оформлення за смаком. В мене – вафлі (може бути кокосова стружка, цукрова посипка, товчені горіхи).

Як приготувати яблука в карамелі

Змішуємо цукор з водою.

Води потрібно додати рівно стільки, щоб цукор просочився нею, але не розчинився.

Вирізаємо залишки тичинок і видаляємо хвостик з підстави плодоніжки.

Вставляємо дерев’яну шпажку.

Можна використовувати міцні гілочки або палички для морозива. Не використовуйте пластикові трубочки – від температури карамелі вони розплавляться і не втримають вагу яблука.

Коли карамель стане золотаво-коричневого відтінку, додаємо масло і добре перемішуємо.

Опускаємо яблуко в карамель і провертаємо, щоб вона його повністю покрила. Даємо зайвій карамелі стекти буквально пару секунд (вона дуже швидко застигає) і обвалюємо основу яблука в вафельній стружці. Викладаємо яблука на тарілку і даємо карамелі повністю застигнути.

Щоб карамель залишалася в рідкому вигляді, поставте сотейник з карамеллю в миску з дуже гарячою водою.

Яблука в карамелі готові!

Варіанти оформлення десерту “Яблука в карамелі”

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

Рецепт: smachno.ua

Зберегти в Pinterest