Для приготування такої смакоти вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
- Яблука (маленькі) – 5 шт.
- Вершкове масло – 15 г
- Цукор – 300 г
- Щось для оформлення за смаком. В мене – вафлі (може бути кокосова стружка, цукрова посипка, товчені горіхи).
Як приготувати яблука в карамелі
Змішуємо цукор з водою.
Води потрібно додати рівно стільки, щоб цукор просочився нею, але не розчинився.
Вирізаємо залишки тичинок і видаляємо хвостик з підстави плодоніжки.
Вставляємо дерев’яну шпажку.
Можна використовувати міцні гілочки або палички для морозива. Не використовуйте пластикові трубочки – від температури карамелі вони розплавляться і не втримають вагу яблука.
Коли карамель стане золотаво-коричневого відтінку, додаємо масло і добре перемішуємо.
Опускаємо яблуко в карамель і провертаємо, щоб вона його повністю покрила. Даємо зайвій карамелі стекти буквально пару секунд (вона дуже швидко застигає) і обвалюємо основу яблука в вафельній стружці. Викладаємо яблука на тарілку і даємо карамелі повністю застигнути.
Щоб карамель залишалася в рідкому вигляді, поставте сотейник з карамеллю в миску з дуже гарячою водою.
Яблука в карамелі готові!
Варіанти оформлення десерту “Яблука в карамелі”
#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9
#10
#11
#12
#13
#14
#15
#16
#17
Рецепт: smachno.ua