Чудовий ведмедик-помпон з пряжі і буквально за пару хвилин

Навіть якщо ви зовсім не вмієте в’язати, ви можете використовувати пряжу в своїх рукодільних проектах. Наприклад, будь-який бажаючий може зробити з ниток ось такого милого ведмедика-помпон, для цього не потрібно якихось спеціальних навичок, а також багато часу і сил.

Вам будуть потрібні:

  • пряжа;
  • фурнітура: очі і шкарпетки;
  • гарячий клей;
  • ножиці.

Беремо пряжу і намотуємо її на 4 складених разом пальці. Кількість оборотів залежить від товщини пряжі яку ви використовуєте, а також від того, наскільки щільний помпон ви хочете отримати в результаті. Якщо пряжа досить об’ємна, буде досить і 50 оборотів, якщо пряжа тонка, то їх кількість може доходити і до 150.

Пучок, який утворився добре стягуємо додатковою ниткою по середині, а потім готуємо другу аналогічну заготовку. Утворені кульки зв’язуємо разом, формуючи таким чином велику кулю, і поки відкладаємо її в сторону.

Далі аналогічним чином готуємо ще 3 кульки меншого розміру, намотуючи пряжу тепер уже на 3 пальці. В даному випадку кількість оборотів від 30 до 90.

Тепер беремо 2 маленьких кульки і перетворюємо їх в круглі помпони. Для цього спочатку розрізаємо складену пряжу по краях, а потім надаємо заготовці форму кулі. Таким чином готуємо 2 кульки для вушок.

Потім з двох зв’язаних разом великих заготовок також формуємо помпон, але надаємо йому овальну форму.

Приклеюємо отримані кульки-вушка до голови, попередньо відсунувши пряжу в сторони і дійшовши до центру основи.

На цьому етапі можна зробити підвіску. Для цього з тієї ж пряжі формуємо петлю, яку закріплюємо на маківці. Кінцями петлі обв’язуємо низ помпона, а саму нитку ховаємо серед “хутра” ведмедика.

А з залишків третьої маленької кулі формуємо овальний помпон і приклеюємо його на місце мордочки. При необхідності підрівнюємо “хутро”.

Нарешті приклеюємо ведмедику оченята і носик, і милий помпон готовий!

Зберегти в Pinterest