Прикрашаємо страви на Новий рік 2020

Новий рік 2020 – це рік білої миші і тому більшість господинь буде прикрашати свої страви у вигляді цієї тваринки. Ось кілька варіантів святкового оформлення їжі.

Канапки на Новий рік Миші

Кілька цікавих ідей оформлення бутербродів та канапок. Надіємося вам сподобаються ці милі створіння!

#1

#2

#3

#4

Салат “Мишеня”

Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 шт.
  • варена ковбаса – 200 г
  • курячі яйця – 3 шт.
  • твердий сир – 100 г
  • сметана – 5 ст. л.
  • огірок – 1 шт.
  • кисло-солодке яблуко – 1 шт.
  • зелена цибуля – половина пучка
  • кріп
  • оливки

Приготування:

М’ясо відварити та нарізати кубиками. Порізати цибулю та кріп, і додати сметану. Яблуко натерти на буряковій тертці. Яйця відварити та натерти на дрібній тертці. Огірок порізати кубиками. Дрібно порізати ковбасу. Змішати всі продукти разом і заправити соусом зі сметани.

Салат викладаємо на тарілку у вигляді півсфери. Сир дрібно натерти і посипати ним салат. Із оливок робимо очі та ніс. Із ковбаси зробити вушка, лапки та хвостик. Із зеленої цибулі робимо вусики. Також для оформлення можна використати листя салату.

Салат “Веселі мишенята”

Інгредієнти:

  • крабове м’ясо або палички – 250 г
  • твердий сир – 100 г
  • вершковий сир – 100 г
  • варена морквина – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • перець горошок для оформлення
  • майонез – за смаком

Приготування:

Натерти твердий сир на дрібній тертці. Змішуємо його з вершковим сиром. Подрібнюємо часник і додаємо в сирну суміш.

Додаємо майонез і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Натираємо заморожені крабові палички на дрібній тертці. З сирної маси робимо кілька “ковбасок”.

Обвалюємо їх в подрібнених крабових паличках. Формуємо з “ковбасок” мишенят. Для очей і вушок можна використовувати перець горошком і шматочки моркви.

Викладаємо мишенят на тарілку і прикрашаємо зеленню та шматочками сиру.

“Мишенята в сирі”

Інгредієнти:

  • будь-які рибні консерви в олії – 1 банка
  • курячі яйця – 5 шт.
  • перепелині яйця – 5 шт.
  • картопля – 5 шт.
  • морква – 2 шт.
  • твердий сир
  • майонез
  • чорний перець горошком

Приготування:

Відварюємо картоплю, очищаємо і натираємо на середній тертці. Те ж саме робимо з морквою, тільки натираємо її на дрібній тертці. Відварюємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо їх в окремому посуді. Подрібнюємо цибулю і обшпарюємо окропом, щоб відійшла гіркота.

Консерви розминаємо виделкою.

Формуємо шари салату (по черзі): картопля, рибу, цибулю, моркву, білки. Кожен шар потрібно змащувати майонезом.

З перепелиних яєць робимо мишок і розміщуємо на поверхні салату. Посипаємо салат подрібненими жовтками. Нехай салат близько двох годин постоїть в холодильнику перед тим як подавати на стіл.

Зберегти в Pinterest