10 красивих чагарників: розкішна знахідка для декору саду та двору

Весна – час для обмірковування ландшафту свого саду. У статті ми зібрали чагарники, які чудово прикрасять будь-яку територію приватного будинку.

1. Жасмин

Прекрасний жасмин створить навколо вашого саду ауру ніжності та теплоти. Такий великий чагарник можна посадити поряд з альтанкою чи зоною відпочинку. Він не дуже вимогливий, при цьому тішить пишними суцвіттями.

2. Жимолость

Жимолость – це не тільки дуже корисна ягода, яку використовують з лікувальною метою, також у цього чагарника дуже милі маленькі квіточки, які повністю покривають невеликий стовбур.

3. Гортензія

Якщо вам хочеться по-справжньому яскравий та незвичайний сад, тоді найкраще посадити гортензію. Круглі бутони у барвистому кольорі зможуть внести в садок нотку креативу. Якщо вибрати кілька сортів, то виходить справжня веселка із гарних букетів.

4. Бересклет

Цей чагарник можна назвати нереальним. Він чимось схожий на рослини, які були показані у фільмі «Аватар», такі ж яскраві, неонові. Деревце вибивається зі всіх насаджень, тому ваш сад точно стане унікальним.

5. Падуб

На перший погляд, простий чагарник навряд чи захопить вашу увагу. Проте така рослина стане відмінним сусідом іншим яскравим кольорам, вона розбавить барвисту палітру і внесе в ділянку трішки строгості та оригінальності.

6. Форзиція

Ще один дуже яскравий чагарник, що покривається жовтими дрібними квіточками. Рослина дозволяє створювати дуже красиві ландшафтні дизайни, додаючи в садок особливу родзинку привабливості. Сійте рослину у світлому місці, щоб милуватися прекрасним цвітінням.

7. Таволга

Таволга володіє темно-зеленим листям і незвичайними бутонами. Вони довгі та прикрашені білими квіточками. Такий чагарник чудово стане осередком вашого саду, щоб завершити композицію стильного ландшафту.

8. Мигдаль

Декоративний мигдаль має дві переваги: ​​круглу форму і яскраві квітки. За рахунок цих особливостей ви зможете урізноманітнити нудний сад, при цьому витрачати на догляд за чагарником мінімум часу.

9. Ірга

Ірга трохи вища за звичні чагарники, але це ще далеко не дерево. Вона стійко витерпить усі перепади температур і радуватиме вас красивими квітами, які точно прикрасять весь сад.

10. Барбарис

Барбарис – це ваше найкраще рішення для саду. Невеликий чагарник з пагонами, що гілкуються кутом, і привабливими ягодами зможе порадувати вас своїм зовнішнім виглядом.

Ландшафтна прикраса саду – це дуже цікавий процес. Ви можете вибрати навіть найекзотичніший чагарник і при правильному догляді виростити з нього справжню окрасу саду.

Джерело

Зберегти в Pinterest