Догляд за трояндами навесні – гарантія цвітіння на все літо. Проведіть вже зараз 5 обов'язкових дій із трояндами

Доглядати троянди нескладно, головне в цій справі – вчасно провести всі необхідні роботи, і пишне цвітіння буде гарантовано!

Перше, що слід зробити після зими, коли встановиться плюсова температура, зняти укриття з троянд.

Другий крок на шляху до пишно квітучих троянд – санітарна обрізка. Коричневі, червонувато-бурі частини куща слід обрізати до зелених, живих, здорових.

Третій крок — ще одне обрізання, але воно вже зветься «формуючим». Вонj необхідна для правильного формування крони та стимуляції зростання пагонів. Для цього видаліть усі старі гілки без жалю. Також видаліть ті пагони, які спрямовані всередину куща. Не залишайте пеньків – зрізайте гілки вщент під нуль.

Після проведення всіх обрізок перейдіть до наступного етапу – обробки від шкідників, що перезимували. Бажано використовувати біоінсектициди для своєї ділянки. Цими засобами можна обробити відразу весь сад.

Звичайно, у догляді за трояндами не обійтися без підживлення! Навесні рослинам потрібні азотовмісні добрива для зростання та розвитку зеленої маси. Можна використовувати зелене органічне добрива на основі трави, карбаміду та інших доступних добрив. Подальший догляд за трояндами дуже простий: полив + підживлення кожні 2 тижні.

Джерело

Зберегти в Pinterest