Як вибрати заготовку для створення новорічної кулі своїми руками (поради і майстер-класи)

Новорічна куля – один з прекрасних класичних символів Нового року. Створення таких прикрас своїми руками останнім часом особливо популярно, адже це заняття дозволяє надати святковій обстановці ексклюзивний унікальний вигляд і затишок.

 

Новорічні кулі своїми руками майструвалися ще нашими бабусями за часів, коли фабричні прикраси не було де дістати. Їх робили з пап’є-маше, скляних дешевих заготовок, картону та інших підручних матеріалів. І зараз, дістаючи з полиць старі іграшки, відчуваєш тепло рідних рук. Чи хочете ви, щоб ваші діти так само зберігали ці дорогоцінні спогади? Присвятіть передноворічні дні організації унікальної майстерні, в якій братимуть участь вся родина, створюючи власні новорічні кулі до 2020 року.

Декорування заготовок

Один з найпростіших способів створити власні прикраси на ялинку – декорувати заготовки, що продаються у всіх магазинах “hang made” і коштують недорого.

Виготовляють готові кулі з таких матеріалів:

  • пінопласт;
  • пластика;
  • скло або кераміка;
  • картон;
  • дерево;
  • тканина і набивання.

Пінопластові заготовки чудово підійдуть для оформлення спеціальними шпильками і блискітками, бісером і намистинами. В м’який пінопласт такі голки легко встромляти, викладаючи будь-який орнамент.

#1

#2

#3

Пластикові кулі можна обклеїти різноманітними матеріалами: тканиною, папером, блискітками, намистинами, гілочками, шишками, сухим листям, покрити лаком або фарбою. Це чудовий і доступний варіант для декорування.

#1

#2

#3

#4

Скляні та керамічні заготовки ідеально підійдуть для декупажу, фарбування фарбами. Деякі кульки зі скла можна оформляти зсередини: заповнити гелем, водою, створити всередині кулі красиву композицію з сюжетом (наприклад, новорічний куля зі снігом), покласти туди мішуру або інший декоративний матеріал. Кераміка – стильний і дорогий варіант для фарбування.

 

Порада! Як скляні можна використовувати і прозорі пластикові кулі. Це буде дешевше, але не менш красиво і більш безпечно.

#1

#2

#3

#4

Картонні і газетні заготовки часто використовуються для дитячих виробів. На клей до них легко кріпляться будь-які деталі.

#1

#2

#3

#4

Дерев’яні іграшки забарвлюють спеціальними фарбами, покривають лаком. Перед цим на них можна вирізати фантастичний малюнок. Техніка декупаж, випалювання і, звичайно, обклеювання різноманітними матеріалами – теж вдала ідея для таких заготовок.

Новорічні іграшки-кулі можна пошити самостійно. Взявши шматочок матерії і поклавши в середину наповнювач (вату, синтепон або поролон) і зробивши своєрідний мішечок, можна отримати зручну заготовку, на яку легко нашити будь-які прикраси.

#1

#2

Зберегти в Pinterest