Квітник на подвір’ї для створення яскравих акцентів — 30 ідей з фото

Будь-який двір буде нудним, якщо там зовсім нема квітів. Справжньою прикрасою та яскравим акцентом на подвір’ї стануть різноманітні квітники. Найчастіше їх розташовують поруч з альтанками, біля вхідної зони будинку чи ділянки, словом — на найвиднішому місці. Але це зовсім не означає, що ви не можете зробити квітник десь подалі від людських очей, щоб наодинці час від часу відпочивати біля нього і тілом, і душею. Щоб квітник мав гарний вигляд, не обов’язково звертатися до професійного дизайнера. Доклавши певних зусиль, ви й самі зможете оформити цей елемент ландшафтного дизайну. Сьогодні ми зібрали 30 фото-ідей квітників для вашого натхнення.

При плануванні квітника потрібно вирішити такі питання:

  • Підібрати форму та дизайн квітника.
  • Розпланувати схему посадки квітів.
  • Знайти рослини, яким підходитимуть наявні умови.

Яким може бути квітник на подвір’ї?

«Дикий квітник». Якщо ви за природний стиль, можна обрати для квітника польові квіти. Це можуть бути маки, волошки та інші знайомі нам «дикуни». При цьому ідеально в нього впишуться не тільки однорічні, а й багаторічні квіти. Читайте також нашу статтю Сад в природному стилі — 25 фото для натхнення.

Квітник із сукулентами. Сукулентам місце не тільки на підвіконні, але й у квітнику. Можна знайти сукуленти, які не потребують багато ґрунтового простору, що робить їх ідеальним рішенням для посадки серед квітів. До речі, молодило дуже гарно виглядає у поєднанні із трояндами.

Квітник у дереві або пні. Якщо у вас на подвір’ї є непотрібний пеньок, не поспішайте його видаляти, у ньому можна зробити квітник. Для основи можна взяти і повалене дерево.

Їстівний квітник. Гарне чи смачне? Із таким квітником не потрібно буде обирати! Наприклад, настурції можна подавати до салатів або прикрашати ними літню випічку.

Вертикальна клумба. Така ідея підходить для невеликих ділянок, де бракує вільного простору. Спробуйте зробити клумбу-башту з петуній. Це дуже оригінально!

Один колір. Якщо вам подобається один колір, наприклад рожевий, ви можете створити так званий моно-квітник. Різноманіття квітів дозволяє використати практично будь-який колір чи відтінок.

«Спокійний» квітник. Не обов’язково обирати для квітників кислотні кольори, можна навпаки зібрати квітник у пастельних відтінках. Такий квітник буде виглядати дуже ніжно та виділятися на фоні соковитої зелені.

Квітник на подвір’ї. Фото

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21

#22

#23

#24

#25

#26

#27

#28

#29

#30

Джерело: zelenasadyba.com.ua

Зберегти в Pinterest