Фарбуємо великодні яйця чудовою, але простою технікою Grace-Ebru (відео)

З кожним весняним днем ​​свято світлого Великодня стає все ближче. А крім пасок, невід’ємний атрибут цього свята – це, звичайно ж, барвисті яйця. Хочете прикрасити свій святковий стіл, а заодно здивувати всіх домочадців і гостей? Тоді розфарбуйте крашанки по техніці Grace-Ebru Art – це дуже красиво і при тому зовсім не складно.

Ще переваги цієї техніки в тому, що готові яйця не фарбують руки і фарба не проникає через шкаралупу.

Вам будуть потрібні:

  • лак для нігтів кількох кольорів;
  • ємність з водою;
  • зубочистка

Ємність для роботи варто брати ту, яку після використання буде не шкода викинути, так як в процесі вона досить сильно забрудниться лаком для нігтів. Також діаметр обраної ємності не повинен бути занадто великим: поверхня води – робоча зона малюнка.

Підготувавши все для роботи, в центр ємності з водою по одній краплі капаємо лак, нарощуючи тим самим робочу поверхню. Дуже важливо капати наступну краплю тільки тоді, коли попередня добре розійшлася. Таким чином, чергуючи кольори, створюємо ось таку заготовку з кільцями.

Потім беремо зубочистку і починаємо створювати малюнок, наприклад, квітку. Спочатку розводимо майбутні пелюстки у напрямку до країв, важливо, щоб вони приклеїлися до стінок ємності. А потім навпаки зводимо малюнок до центру. Готовому візерунку даємо трохи закріпитися, на це буде потрібно близько 15 секунд.

Потім опускаємо варене яйце в воду з малюнком, який сам прилипне до поверхні. Поверхня яйця обов’язково повинна бути сухою, а саму роботу краще проводити в рукавичках.

Ось і все, барвисті крашанки готові! Не бійтеся експериментувати і створювати різні малюнки в цій техніці. І навіть якщо вам здається, що щось пішло не так, не поспішайте починати малюнок знову, адже лак на воді досить піддатливий і ви, швидше за все, все ще зможете виправити ситуацію і врятувати малюнок.

А нижче ви можете подивитися детальне відео з цією дивовижною технікою фарбування яєць на Великдень.

Джерело: cpykami.ru

Зберегти в Pinterest