Крокус або ж шафран – це дивовижна квітка, з красивими і ніжними пелюстками. Виготовлення цієї яскравої, весняної рослини не займе у вас багато сил і часу, а результат приємно здивує.
Майстер-клас №1
#1
#2
Вирізаємо 3 прямокутника довжиною 18 см (паралельно напрямку смуг на гофропапері) і шириною 4 см:
#3
Відміряємо серединку і по ній перекручуємо смужку заготовки:
#4
Складаємо навпіл і надаємо пелюстці опуклу форму, злегка пальцями розтягуємо пелюстку в різні боки:
#5
Складаємо дві частинки одну на одну:
#6
В нас вийшли такі пелюсточки:
#7
Робимо тичинки: вирізаємо прямокутник 3х4 см, де сторона з 4 см має поздовжній напрямок. Ріжемо його на смужки шириною 2 мм, на 7 мм не доходячи до краю:
#8
Пальцями скручуємо смужки:
#9
Намотуємо тичинки на дріт та навколо прикріпляємо пелюсточки. Все гарно скріплюємо ниткою:
#10
Беремо флористичну стрічку та прикріплюємо клеєм на зовнішній стороні квіточки:
#11
Намотуємо стрічку по всій довжині дроту, формуючи зелене стебло крокуса: