Неповторний стиль сумок з блискавок: коли хочеться чогось нестандартного (майстер-клас та ідеї)

Незвичайні, креативні речі завжди притягують погляд. Звичайно, не всі наважуються їх носити. Але творчий підхід оцінять точно. Ось дуже простий і оригінальний спосіб зробити цікаву сумку.

Блискавки можна використовувати для шиття оригінальної сумочки. Комбінацією кольорових блискавок, використанням їх як відкритому так і закритому стані, можна домогтися цікавих результатів. Найпростіше виготовити сумку просто зшиваючи довгі блискавки. Блискавки можна нашиватися одну на одну або на полотняну тканину.

Поради: сумка з блискавки крок за кроком

1. Шляхом нашивання однієї блискавки на іншу отримаємо основу сумки. Можна чергувати чорні блискавки з білими. Після того, як зшиємо великі блискавки, пришиваємо маленькі блискавки-застібки.

2. Кінці блискавок можна зшивати замочками до себе (1) або за собою (2), двоколірні блискавки можна зшити смужками (1) або як шахівниця (2). В обох випадках після того, як пришиємо до полотна, у нас вийде багато практичних кишень.

3. Інший візерунок виникне, якщо блискавки зшивати віялом. Блискавки (краще роз’єднувані) розділимо на дві частини і кожну частину пришиваємо конусом на тканину або одну на одну. Сумку потім з вивороту зшиємо, вивернемо на лицьову сторону і пришиємо дві ручки.

4. З решти трьох або чотирьох блискавок зробимо красиву декорацію у вигляді букви V. Передню частину сумки зшиємо з матеріалу двох кольорів: А – біла деталь, В – чорна. На білу деталь нашиваємо кілька відкритих блискавок, і до неї пришиваємо чорну деталь С.

5. За допомогою блискавок сумку можна вкоротити і подовжити. На полотно нашиємо кілька рядів блискавок зубчиками від себе на верхню частину сумки і так само кілька рядів другої частини блискавки на нижню частину сумки, тільки в дзеркальному відображенні. Коли блискавку хочемо закрити, перевернемо її на іншу сторону і з’єднаємо з другою частиною. Таким чином сумку можна вкоротити.

6. Ефектна сумка вийде, якщо розділені блискавки нашити вертикально, чергуючи білу і чорну. Сполучені блискавки можна роз’єднати, відрізавши кінець або щипчиками роз’єднати скобу.

7. Пришиваємо одну половинку за одною так, щоб зубчиками закрити край попередньої блискавки. Можна зшити блискавки, що не нашиті на тканину.

8. Коли зшиємо передню і задню частини сумки, покладемо обидві частини дзеркально одну навпроти одної і пришиваємо 2 короткі блискавки, які будуть закривати сумку.

9. Відкриємо блискавки-застібки, складемо передню і задню частини сумки лицьовою стороною і зшиваємо з третьою частиною – дном. Дно сумки зшивати акуратно і повільно, щоб не зламати голку. Після цього зшиту сумку вивернемо на лицьову сторону. Нарешті пришиваємо з двох сторін ручку довжиною 90-100 см, щоб можна було її носити через плече. Після цього зшиємо підкладку для сумки і руками, кріплячи її всередині до блискавки-застібки.

Сумка готова!

Відео майстер-клас

 

Ідеї сумок із блискавок

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

 

Зберегти в Pinterest