Створюємо літню сумку в техніці вузликового плетіння макраме. Покроковий майстер-клас!

Сумки з пряжі найчастіше в’яжуть гачком, рідше – спицями. Однак сьогодні ми пропонуємо вам альтернативний і цікавий спосіб створення сумки з пряжі – плетіння в техніці макраме своїми руками. Вся робота виконується в традиційній техніці вузликового плетіння. Звучить складно, однак на ділі виявляється в рази легше, ніж звичайне в’язання з пряжі.

Щоб сплести таку сумочку знадобиться товста синтетична пряжа або мотузка. Мотузка або пряжа не повинні пушитися і бути занадто пухнастими. Вибирайте міцну, товсту і гладку мотузку. В даному майстер-класі ми розглянемо техніку плетіння великої сумки, яку зручно брати на пляж, в магазин чи використовувати для зберігання і перенесення ноутбука. Якщо ви не впевнені в своїх силах, то спершу спробуйте з даного майстер-класу сплести невелику сумочку-клатч – робиться він точно так само, тільки мотузки для нього знадобиться менше і основа буде в два рази коротшою.

Плетіння сумки макраме

Нам знадобиться:

  • кілька мотків мотузки для макраме
  • шпильки або канцелярські затискачі для фіксації плетіння
  • м’яка основа для втикання шпильок
  • ручки-кільця

Спершу визначаємося з шириною сумки. На робочій поверхні відміряємо цю відстань і кріпимо кілька шпильок або затискачів для паперу. На кожну шпильку в подальшому ми зафіксуємо робочі нитки. Кількість ниток визначаєте самостійно, від цього буде залежати ширина сумки, в будь-якому випадку потім можна додати додаткові нитки.

Приступаємо до плетіння сумки.

Дві сусідні нитки зв’яжіть між собою. Наступним поруч – ще дві сусідні.

Схема плетіння сумки в техніці макраме виглядає наступним чином. Просто повторюйте вузлики і по черзі з’єднувати їх між собою.

Робіть подвійні вузли, кожен раз обплітаючи дві середні нитки. Сплетіть дві однакові деталі сумки, а потім вільні нитки сплетіть між собою за тією ж схемою

Наступним кроком вплітаємо ручки. Вплітаються ручки додаткової ниткою, нитка протягується між отворами. Дно сумки сплетіть по тій же схемі, що і плели всю сумку.

Кріпимо ручки з обох сторін сумки:

Всі хвости ниток сховайте всередину сумки, зав’яжіть в міцні вузли і відріжте зайве.

Сумочка готова! При бажанні можна вшити підкладку, кишеньки, зробити застібку блискавку або магнітик, а також прикрасити плетеними квітами в техніці макраме.

Пропонуємо закріпити навички і подивитися майстер-клас (плетіння такою же сумки в техніці макраме, але меншого розміру):

Джерело: fairy-hobby.ru

Зберегти в Pinterest