Зручна та красива термосумка самотужки. Це зовсім не складно!

Напевно, ні для кого не секрет, що сумка-холодильник – пристрій досить зручний. Неважливо, чи зібралися ви влітку на природу і плануєте насолодитися прохолодними напоями або, навпаки, хочете довше зберегти теплими ваші страви.

Однак така сумка досі є не у всіх: часто купити її просто не доходять руки. Ви можете самостійно пошити ось таку зручну та красиву термо-сумку. Нічого складного у цьому немає.

Вам знадобляться:

  • основна тканина;
  • термоізоляційний матеріал;
  • тканина внутрішньої частини;
  • тканина для ручок;
  • кнопки;
  • швейне приладдя.

Для початку потрібно підготувати всі деталі для майбутньої сумки, у нашому випадку розміри заготовок такі: 60*50 см для термоізоляційного матеріалу та основного, в якості якого був обраний льон, також льон – для ручок, 2 заготовки 42*12 см, для зав’язки «вушка» – бавовна, 4 заготовки 49*49 см.

У заготовки з основної тканини та термоматеріалу закруглюємо краї. Для цього відступаємо по 5 см від кожного кута в обидві сторони, ставимо крапки. Потім беремо якийсь круглий предмет, наприклад, тарілку і наносимо на тканину напівкруглу розмітку, обрізаємо.

Потім беремо заготовки для вушок-зав’язок, складаємо їх по двоє. Позначуємо середину нижньої сторони заготовки і від неї проводимо косі лінії у напрямку верхніх кутів.

Прошиваємо заготовки по лініях, зайве обрізаємо. Деталі, що вийшли, вивертаємо на лицеву сторону і добре прогладжуємо.

Потім можна підготувати ручки. Беремо призначені для них заготовки та складаємо навпіл, прогладжуємо. Розправляємо і складаємо сторони «стулками» до позначеного центру, добре прогладжуємо. Нарешті складаємо заготовку ще раз навпіл, прогладжуємо, прошиємо та отримуємо досить щільні ручки.

Тепер беремо заготовку з основної тканини і відступивши по 10 см від кожного краю, приметуємо ручки з обох боків.

Потім по краях приметуємо вушка-зав’язки. Також варто зафіксувати зав’язки у центрі заготовки, щоб випадково не прошити їх.

Нарешті кладемо зверху заготовку з термоізоляційного матеріалу і зшиваємо все разом, не забуваючи залишити досить великий, близько 20 см, отвір для вивертання.

Вивертаємо сумку на лицеву сторону, отвір зашиваємо потайним швом, а потім прокладаємо рядок по всьому периметру та з лицьового боку.

Ось і все, тепер залишилося лише пришити кріплення на ручки, у нашому випадку це кнопки, і сумка-холодильник готова.

А нижче ви можете подивитися детальне відео про те, як пошити таку сумку-холодильник самотужки.

Джерело

Зберегти в Pinterest