Позбавляють сімейного щастя: 5 кімнатних рослин, які прирікають на самотність

Чули, що якщо тримати в домі багато рослин, то справа скінчиться хворобою? А про те, що деякі з них можуть навіть чоловіка з дому вигнати? Щоб цього не сталося, перевіряємо підвіконня – раптом там недоброзичливі рослини!

Фікус у домі – прощай заміжжя!

Засилля фікусів може відлякувати наречених. Як це працює, достеменно невідомо, але прикмета така відома, що, здається, не одне покоління жінок переконалося у її правдивості.

Плющ не терпить чоловіків

Якщо ви заміжня, ні в якому разі не купуйте в будинок плющ будь-якої породи. Він провокує сімейні чвари. До речі, ця легенда має майже наукове обґрунтування: є думка, що отруйні випари цих рослин і справді негативно впливають на чоловічу нервову систему.

Кактуси ведуть до зрад та алкоголізму

Ох, чоловікам дістається! Чула, що сукуленти та кактуси в будинку провокують на зради, пристрасть до спиртних напоїв та агресивну поведінку. Можливо, справа у зовнішньому вигляді рослини: колючки ніколи не були налаштовані доброзичливо.

Орхідеї витягують сили

Начебто цвітуть чудово. Зовсім не очікувала, що в цих прекрасних рослинах може бути небезпека. Існує повір’я, що орхідеї буквально викачують із господаря сили. Може, причина якраз в запаху, який не всім підходить, чи корінні, що схоже на щупальця восьминога?

Пальма наганяє сум

Великі важкі пальми, що займають багато простору в будинку, і справді можуть призвести до депресії. Жодної містики тут немає. Вони заповнюють собою весь простір, створюють відчуття тісноти та закривають світло. Тут будь-хто затужить. Мені більше подобається милуватися рослиною десь на курорті, а вдома можна завести і невибагливу драцену. Вона і схожа на пальму, і на нервову систему діє заспокійливо.

Вірити чи ні – вибір за вами. Я собі висновки зробила: вірити тільки в хороше!

Джерело

Зберегти в Pinterest