Практична та потрібна річ із залишків ДВП. Оригінально та функціонально

Якщо у вас в запасі є трохи ДВП або довгі планки від старих корпусних меблів, саме час пустити їх у справу. При невеликій витраті матеріалу та мінімумі зусиль можна зробити оригінальну вішалку, яка крім продуманої функціональності стане окрасою вхідної групи.

Нарізаємо частину дошки на планки однакової довжини для щита, їх має бути непарна кількість. Ще дві планки знадобляться в проекті для того, щоб закріпити щит. При нестачі, дошки можуть бути зібрані з кількох частин. Поперечні планки повинні бути ширшими за майбутній щит на 20-30 см.

Усі дощечки майбутнього щита по торцю обклеюємо меблевою стрічкою на клейкій основі. За відсутності такого можна використовувати меблевий папір і навіть залишки шпалер.

Забираємо надлишки стрічки за допомогою канцелярського ножа. Фарбуємо дошки з усіх боків і даємо їм добре висохнути.

Виклавши всі планки в ряд, підрівнюємо, а потім через одну зміщуємо нагору на 10-15 см. Важливо, щоб відступи були однаковими, а зміщені дощечки знаходилися на тому самому рівні. Щоб уникнути довільного зміщення, зверху та знизу скріплюємо дощечки між собою малярною стрічкою.

Наносимо на поверхню контур малюнку зручним способом. За відсутності навичок малювання можна скористатися трафаретом і скопіювати будь-яку картинку, що сподобалася. При розмальовці для зручності використовуємо малярський скотч. Це допоможе зробити чіткий край під час переходу з кольору на колір.

Забарвлення робимо в кілька етапів, даючи фарбі добре висохнути. За бажанням доповнюємо щит вітальним написом.

На поперечних планках робимо отвори під кріплення дощечок через рівні відстані з урахуванням розбіжності, оскільки дошки основного щита в готовому виробі будуть на відстані одна від одної.

Розміщуємо дощечки на поперечних планках у чітко визначеній послідовності, щоб не втратити малюнок. З тильного боку для зручності робимо мітки, щоб уникнути зсування при складанні.

Прикріплюємо планки відповідно до розмітки за допомогою шурупокрута. У нижній частині декоративного щита кріпимо гачки.

Оригінальний вішак готовий. Залишається лише закріпити його на стіну. Добротний, привабливий зовні він служитиме вірою і правдою довгі роки.

Джерело

Зберегти в Pinterest