Декор подвір’я своїми руками з підручних засобів чи використаних речей

Сучасна дача чи будинок в селі — це місце, де не тільки можна доглядати за грядками. Сьогодні життя за містом — це можливість відгородитися від міської метушні, а ще — величезний простір для творчості. Кожен господар бажає прикрасити свою ділянку якнайкраще. Ми висаджуємо прекрасні однорічні квіти, намагаємося реалізувати цікавий ландшафтний дизайн з багаторічниками, майструємо цікаві садові меблі, а ще — виготовляємо декор для подвір’я своїми руками. У цьому матеріалі — найцікавіші ідеї декору подвір’я з підручних засобів чи використаних речей для вашого натхнення.

Чим і як можна прикрасити подвір’я?

Для створення садових цікавинок зовсім не обов’язково бігти у магазин за матеріалами. Озирніться навколо — напевне, ви знайдете щось, що давно не використовуєте у господарстві. Підійдуть на перший погляд зовсім непотрібні речі: старі меблі, старий посуд, шини від авто, пляшки, банки, обрізки будматеріалів, дрова, старі діжки, діряве взуття, велосипед, дитячі іграшки та подібне. А ще — каміння, дерево, гілки та інші подарунки природи.

Для декору подвір’я може стати в нагоді все, що ви знайдете, але найголовніші «інгредієнти» — це ваша фантазія, бажання прикрасити сад та… відчуття міри. З підручних засобів можуть вийти оригінальні статуетки, дуже гарні клумби, ними можна прикрасити доріжки, паркан або облицювати будинок. Але є одне але» — бійтеся перестаратися! Перебор з використаними речами може перетворити ваш двір на склад мотлоху. І тут вже ні про який декор не може йти мова.

Декілька прикладів садового декору своїми руками

Каструлі та пательні для невеликих клумб. Для створення такої клумби потрібно насипати у посуд достатню кількість землі та пересадити туди рослини. Для дренажу треба зробити отвори на дні, і, звичайно, розфарбувати посуд на свій смак.
Прикрашений пеньок. Старий пеньок може стати гарним елементом декору, варто тільки перетворити його на прекрасну клумбу, казковий будиночок або розписне крісло. Щоб посадити квіти, потрібно видовбати з пня серцевину та розмістити у цей отвір горщик із рослиною.

Плитка зі старих тарілок. Знадобиться старий посуд, підійде навіть битий. Спочатку робиться ескіз малюнка та готується клейовий розчин. Очищується поверхня та викладаються на розчин цементу клаптики посуду згідно з малюнком.
Декор стін мозаїкою з битого посуду. Цей метод дуже схожий на попередній, але масштаб трохи більше, тому і посуду буде потрібно більше. Цікаво буде виглядати, якщо додати до мозаїки клаптики дзеркала або скла, які будуть гарно переливатися на сонці.

Клумби зі стільців. Для перетворення старих стільців у «вазон» достатньо пофарбувати сам стілець у яскравий колір, прибрати сидіння та вставити на його місце контейнер або миску із квітами. Дуже ефектно виглядають у таких клумбах квіткові композиції.

Ідеї декору подвір’я своїми руками

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21

#22

#23

#24

#25

#26

#27

#28

#29

#30

Джерело: zelenasadyba.com.ua

Зберегти в Pinterest