Швидкі мариновані кабачки
Легка гостро-солодка закуска. Довго зберігається в холодильнику і відмінно йде на пікніках.
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачка;
- 1 чайна ложка солі;
- 2 зубчики часнику;
- 1 пучок кропу;
- ½ Чайної ложки чорного меленого перцю;
- ½ Чайної ложки червоного перцю пластівцями;
- 2 столові ложки 9-процентного оцту;
- 6 столових ложок оливкової олії;
- 2 столові ложки меду.
Приготування
Молоді кабачки промийте і наріжте тонкими скибочками. Зручно це робити овочечисткою. Засипте овочі сіллю і залиште на 20-30 хвилин.
Приготуйте маринад: змішайте подрібнений часник, кріп, перці, столовий оцет, оливкову олію і мед. Якщо останній кристалізувався, розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовці.
Злийте з кабачків сік, помістіть в маринад і приберіть в холодильник на 2-3 години, а краще на ніч.
Хрусткі кабачкові палички
Однаково добре йдуть з м’яким сиром і пивом. Смакові відтінки можна варіювати, додаючи або прибираючи спеції.
Інгредієнти:
- 1 кабачок;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка часникового порошку;
- ½ Чайної ложки паприки;
- 3 столові ложки панірувальних сухарів.
Приготування
Очистіть кабачок від шкірки і наріжте брусками товщиною близько сантиметра.
Оливкову олію змішайте з сіллю і спеціями і промаринуйте в ній кабачки хвилин 20-30.
Обваляйте кабачки в панірувальних сухарях і викладіть на деко, застелене пергаментом. Відправте деко в розігріту до 200°С духовку на 15-20 хвилин, поки на кабачках не утворюється золотава скоринка.
Кабачковий торт з йогуртом
Оригінальна закуска, яка прикрасить святковий стіл. Але інгредієнти настільки доступні, а рецептура проста, що можна готувати хоч кожен день.
Інгредієнти
- 1 великий кабачок;
- 1 чайна ложка солі;
- 3 столові ложки борошна;
- 3 столові ложки манки;
- 2 яйця;
- соняшникова олія для смаження;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 зубчики часнику;
- 1 пучок зелені;
- 200 г натурального йогурту.
Приготування
Кабачок помийте, очистіть від шкірки і насіння, натріть на крупній тертці. Посоліть і дайте постояти 10-15 хвилин. Злийте рідину, додайте борошно, манну крупу і яйця. З отриманого тіста посмажте млинці: повинно вийти 5-6 штук. Сковороду перед смаженням змастіть соняшниковою олією.
Почистіть і дрібно наріжте цибулю і моркву. Їх також обсмажте в невеликій кількості олії. В кінці додайте пропущений через прес часник і подрібнену зелень.
Зберіть торт, просочуючи кожен кабачковий млинець йогуртом і викладаючи морквяно-цибульний шар.
Кабачковий крем суп
Дієтичний і дуже ніжний суп, який до того ж легко готувати.
Інгредієнти:
- 2 середніх кабачка;
- 1 чайна ложка солі;
- ½ чайної ложки карі;
- 2 пучка кропу;
- 200 мл вершків;
- 1 пачка сухариків.
Приготування:
Молоді кабачки помийте, зріжте плодоніжки і натріть на дрібній тертці. Помістіть м’якоть в сотейник і залийте водою так, щоб вона трохи не покривала кабачки. Варіть на середньому вогні до кашоподібного стану.
Приберіть кабачки з вогню, посоліть і збийте блендером. Додайте каррі і рубаний кріп, злегка підігріті вершки. Перемішайте.
Подавайте з сухариками.
Кабачки, смажені в соєвому соусі
Страва в азіатському стилі з пікантним, гострим смаком. Відмінно поєднується з рисом.
Інгредієнти:
- 1 столова ложка крохмалю;
- 4 столові ложки соєвого соусу;
- 1 цибулина;
- ½ Чайної ложки солі;
- ½ Чайної ложки меленого імбиру;
- 2 середніх кабачка;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 5 зубчиків часнику.
Приготування
У невеликій кількості води розведіть крохмаль, додайте в нього соєвий соус, дрібно рубану цибулю, сіль і імбир.
Кабачки помийте, наріжте кубиками товщиною не більше 1 см. обсмажте на добре розігрітій сковороді, змащеній олією. При бажанні можна додати моркву і болгарський перець.
У наполовину готові кабачки влийте соєву заливку. Тушкуйте під кришкою 5-7 хвилин. Потім додайте подрібнений часник, перемішайте, зніміть з вогню і дайте трохи постояти.
Смачного!
За матеріалами сайту idei-dekoru.com