Для тих, хто погано спить і прокидається розбитим: 5 кімнатних рослин, які вирішать проблему безсоння

Безсоння – ось справжня чума 21-го століття. Завдяки стресам і безлічі інформаційних подразників. Здавалося б, цілком невинне недосипання але воно гарантовано «садить» всі системи організму і швидко знижує якість життя. Лише дайте йому час. Хоча, ні, краще вжити заходів прямо сьогодні. І перший крок до спокійного сну – поставити ближче до ліжка одну з цих кімнатних рослин.

Не любите кімнатні рослини? Ви просто не замислювалися над їхньою користю. Адже однією атмосферою затишку справа явно не обмежується. Перш за все, зелень допомагає нам дихати краще, поглинаючи вуглекислий газ і очищаючи повітря. Крім того, найтонший аромат рослин здатний знижувати рівень стресу і сприятливо впливати на нервову систему. Вже звучить, як запорука хорошого сну. А щоб гарантовано спати міцніше і прокидатися бадьорішим, поставте на тумбочці:

1. Алое Вера

Ви напевно вже знаєте не тільки про естетичну користь алое: можливо, прикладали зріз листка до випадкового опіку або навіть пробували змішувати сік з водою, щоб зробити домашній «енергетик». Тоді додайте до скарбнички корисних речей ще один факт – алое допомагає краще спати. І навіть без «внутрішнього» застосування. У нічний час суккулент виділяє підвищену кількість кисню. Доведено, що додаткова порція «О2» сприяє засинанню (згадайте, як міцно спиться на природі або в горах). Отже просто дихайте глибше і вже скоро повіки самі потягнуться вниз.

2. Жасмин

Запаморочливий аромат цієї нічної квітки логічно посилюється у темний час доби. І, якщо вірити дослідженням німецьких вчених, має заспокійливий ефект, схожий з прийомом валіум. Дослідники з Університету Генріха Гейне (Дюссельдорф) прийшли до висновку, що молекули жасминового запаху, потрапляючи із легень у кров, можуть служити майже повноцінною заміною дорогим психотропним снодійним. Отже на ніч пересуньте горщик із квіткою ближче до ліжка. Тільки постарайтеся не «підсісти».

3. Лаванда

Напевно, найбільш очікуваний пункт у списку зелених борців із безсонням. Заспокійливий аромат лаванди так часто застосовують у засобах для ванни і душа, що цей запах вже автоматично налаштовує на розслаблення. Що також науково доведено. Саше – хороша ідея, але аромат живої рослини містить більшу кількість «молекул спокою». Отже горщик із фіолетовими квітами стане корисним подарунком всім, хто довго крутиться в ліжку.

4. Плющ звичайний

Що й казати: навіть у NASA визнали плющ найпотужнішою рослиною- «фільтром», яку можна вирощувати вдома. Плющ також ефективно бореться з різними видами цвілі, знижуючи шкідливий вплив її токсинів на цілих 94%. Ці якості роблять плющ ідеальним вибором для будинку, де живуть астматики і алергіки. Адже рослина дозволяє дихати глибше і простіше. Що також є запорукою міцного сну.

5. Сансевієрія

Гострі зелені листки запросто приживаються у будинку, а за турботу платять поглинанням частки випромінювання від електроприладів і зниженням головних болів у господаря. Отже, якщо довго сидите за комп’ютером, а потім не можете заснути – «щучий хвіст» прийде на допомогу. Просто посадіть його у спальні.

Джерело: vsviti.com.ua

Зберегти в Pinterest