Багаторічні квіти, які чудово почуваються на сонячному місці

Розбиваючи квітники у своєму саду, господарі заздалегідь продумують, які рослини садитимуть на них. Адже від цього залежатиме зовнішній вигляд ділянки. Нерідко у садівників виникає питання про те, які квіти найкраще почуватимуться на сонячній стороні. Адже не кожна рослина зможе витримати палючі промені сонця і при цьому радувати пишним цвітінням. Однак такі види існують, і ми їх зібрали у цій статті.

Квітники на сонячному боці

Найкраще для клумби брати багаторічні варіанти. У цьому випадку серйозний догляд і зусилля необхідно буде докласти тільки на початку, при їх висаджуванні. У наступні сезони рослини будуть цілком самостійними.

Висаджуючи квіти необхідно врахувати як забарвлення, а й висоту дорослої рослини. Тільки так можна створити естетично привабливий зелений куточок, де одні квіти не перекриватимуть інші.

Щоб квітник пахнув безперервно і створював яскраву пляму на ділянці, бажано компонувати її приблизно 8 видами квітів. Їх буде достатньо, щоб створити мальовничу групу.

Всі рослини, які представлені нижче чудові тим, що:

  • мають високу декоративність;
  • тішать повторним цвітінням;
  • не вимагають складного догляду;
  • не страждають від нестачі вологи.

Тому, якщо ви вирішили зробити клумбу з сонячного боку, обов’язково зверніть увагу на представлені варіанти. Вони перетворять ваш на сад на райське містечко.

Асортимент для квітника

Гайлардія

Ці рослини досягають висоти приблизно трохи більше півметра. Їхні суцвіття-кошики порадують жовто-червоними відтінками. Зазвичай ними прикрашають бордюри. До того ж цей варіант чудово підійде навіть для зрізування.

Гравілат чилійський (грецька троянда)

Пишна зелень, усипана яскравими вогниками, одразу забезпечить чудовий настрій усіх присутніх. Рослина радуватиме своїми квіточками весь червень та серпень.

Дельфіній (сокирки)

Одна з найпопулярніших рослин на садовій ділянці. Високий дельфіній, що досягає у висоту метра і навіть більше, він викидає довгі квітконоси, посипані конусоподібними суцвіттями. Через свої розміри їх висаджують за низькорослими культурами.

Кореопсис (дівочі очка)

На сонячному боці чудово приживається кореопсис з його жовтенькими квіточками. Кущик у нього дуже пишненький, а квіти вражають різноманіттям видів. Однотонні та двокольорові, немахрові та махрові варіанти. Їх можна поєднувати чи вибирати в одному стилі на свій смак. Вони невисокі та чудово підходять для переднього плану.

Котяча м’ята

Ця рослина здивує насамперед тим, що цвістиме вже в перший рік після посадки. До того ж вона радує приємним ароматом, який приваблює метеликів та бджілок, які пурхатимуть та створюватимуть пожвавлення навколо квітів.

Королиця

Любителям великих суцвіть варто запастися насінням королиці. Діаметр її кольорів може досягати 10 см! Вони розпускаються і радують всіх у липні та серпні. Квіти чудово прикрасять клумби та підійдуть для зрізування.

Ехінацея пурпурова

Ще один варіант із помітними квітами. Вони теж вражають своїми розмірами та цікавими квіточками. Ця «ромашка» однозначно виділятиметься серед інших рослин яскравістю та незвичайністю. Також може прикрашати вази після зрізання.

Очиток білий (седум білий)

Неймовірний килим із дрібних квіточок розстеляється з появою цієї рослини у вашому саду. Вона невисока, приблизно 20 см заввишки, росте дуже густо, пишно, повністю перекриваючи ґрунт.

Деревій

Невимогливий до субстрату, розростається без особливого догляду і тішить не лише квіточками, а й гарним листям.

Фіалка рогата

Не можна обминути цю рослину. Вона чудово почувається на сонячній стороні і вражає яскравістю забарвлення. Її можна вибрати на свій смак, або скомпонувати цілу веселку кольорів.

Джерело

Зберегти в Pinterest