Найкращий спосіб зберігання часнику: через рік часник як свіжий

Багато хто, вирощує часник, знає, що він псується ще до того, як настане новий сезон. Тому вже до літа чи навіть раніше доводиться купувати часник у магазині чи на ринку. Виходить, що всі зусилля, витрачені на догляд часнику, не окупилися повною мірою. Якщо ви правильно будете зберігати часник, то більше не матимете цієї проблеми.

Що для цього потрібно:

  • марля;
  • скляні банки.

Як правильно зберегти часник

Для початку підготуємо ємності. Банки, як і для консервації, потрібно помити, висушити та простерилізувати будь-яким способом.

Після цього наповнити їх сухим часником до самого верху і закрити марлею, складеною в кілька разів.

Кришкою закривати не потрібно.

Ємності з часником потрібно зберігати на кухні або в коморі. Головне, щоби було весь час тепло. Зберігати у льоху, підвалі, а тим більше в холодильнику – не можна!

Коли ви будете його використовувати, беріть постійно з однієї банки, а як закінчиться, переходьте до іншої. Оскільки часник у повних банках зберігається краще.

Через рік часник такий же ж свіжий та соковитий!

Джерело

Зберегти в Pinterest