Модна двостороння панама на літо, одна річ – два образи

Влітку важливо захищати голову від сонця. Для цих цілей чудово підійде стильна двостороння панама, яку можна пошити з тканини, що ідеально підходить під улюблені літні речі. Тільки уявіть, як красиво виглядатиме сукня або сарафан і панама, пошита з тканини в колір.

Побудуйте викрійки відповідно до розмірів, вказаних на фото. Для роботи знадобиться два відрізи тканини різних кольорів. Перенесіть форми на тканину і виріжте деталі, необхідні для пошиття панами.

Продублюйте деталі викройки термоклеєвою флізеліновою тканиною, розміри якої будуть на 1 см менші, ніж розміри викрійки з основної тканини по всіх зрізах. Припрасуйте флізелінову тканину до деталей виробу. Складіть шви полів на відстані 1 см від зрізу. Розгладьте шви і розпрасуйте відкритими.

Складіть деталі з основної та підкладкової тканини лицьовими сторонами всередину, поєднуючи їх по лінії швів.

По зовнішньому краю прокладіть рядок на відстані 1 см. Надлишки тканини зріжте. Виверніть, розпрасований шов, прокладіть фіксуючий рядок.

Можна прокласти декоративні рядки з відривом 0,5 см один від одного по всій поверхні полів.

Аналогічно зробіть з деталями для верхньої частини панами. Прокладіть рядок на відстані 1 см, шви розпрасуйте відкритими.

Поєднайте круглі деталі дна з деталями верху і прокладіть рядок на відстані 1 см від краю.

Шов розгладьте, відверніть припуски на бік підкладочної тканини і прокладіть фіксуючий на відстані 0,3 см. Шви ретельно розпрасуйте.

Деталь з підкладки з’єднайте з полями капелюха. Зафіксуйте машинним швом.

Деталь з лицьової тканини поєднайте з виробом, що вийшов, і прошийте по колу, залишаючи не прошитою ділянку шириною приблизно 7 см.

Виверніть виріб через відкриту ділянку і прокладіть фіксуючий рядок по колу.

Покроковий майстер клас з пошиття двосторонньої літньої панами можна переглянути на відео:

Джерело

Зберегти в Pinterest