В'язане намисто в стилі бохо. Майстер-клас

Стиль бохо або богемний шик – яскрава суміш стилю хіпі, гранжу, мілітарі та етнічних мотивів. В останні роки став дуже популярним напрямком в світі моди. Пропонуємо вашій увазі майстер-клас зі створення в’язаного намиста в стилі бохо, що стане оригінальною повсякденною прикрасою на весну і літо.

Отже, нам знадобляться наступні матеріали:

  • нефарбовані дерев’яні намистини діаметром 18 мм (16 шт.),
  • намистини з ялівцю діаметром 20 мм (4 шт.),
  • пряжа ірис виробництва фіолетового, бузкового, малинового і рожевого кольору,
  • півтора метра мереживної стрічки шириною 21 мм,
  • метр атласної стрічки шириною 12 мм.

У мережі є багато майстер-класів по обв’язування намистин гачком, не буду повторюватися, зазначу лише основні моменти.

Ми будемо обв’язувати намистини класичним способом – стовпчиком без накиду, захоплюючи обидві стінки петлі. Обв’язка виконується навкруг по спіралі, таким чином не утворюється шов, і намистина виходить рівною.

Спочатку в’яжемо ланцюжок з п’яти повітряних петель, замикаємо його в кільце. Робимо одну повітряну петлю для підйому. В кільце в’яжемо десять стовпчиків без накиду. Починаємо в’язати другий ряд таким чином: в одну петлю в’яжемо один стовпчик, в наступну – два і так далі. З третього ряду я в’яжу не рахуючи, стовпчики додаю на око. Періодично приміряємо дно до намистині, воно повинно відповідати її діаметру.

Основна надбавка стовпчиків припадає на дно. Коли в’яжемо стінки, додаємо 1-2 стовпчика в ряді, середні ряди в’яжемо без надбавок. Стежимо, щоб в’язання щільно прилягало до намистини.

Зв’язавши більшу половину висоти стінок, вставляємо намистину і починаємо поступово зменшувати кількість стовпчиків в ряду. Для зменшення пров’язуємо два стовпчики разом. Обв’язавши намистину, робочу нитку обрізаємо і ховаємо хвостик під в’язання.

Далі приступаємо до складання намиста. Послідовність буде такою: спочатку обв’язані намистини (фіолетова, бузкова, малинова, рожева), потім ялівцева намистина.

Протягуємо атласну стрічку з намистинами крізь отвори в мереживі, як показано на фото.

Стягаємо таким чином, щоб між намистинами вийшли мереживні складочки.

Нанизавши 12 намистин (10 обв’язаних і 2 ялівцеві), робимо мереживну “гармошку”.

Для цього протягуємо атласну стрічку крізь мереживо як показано на фото і стягуємо.

Нанизуємо на стрічку інші намистини. Краї мережива обрізаємо і закріплюємо декількома стібками. На атласній стрічці з кожного краю зав’язуємо по одному вузлику, щоб намистини залишалися на місці.

Щоб краї атласної стрічки не розпускалися, закріплюємо їх безбарвним лаком для нігтів. Після висихання акуратно підрівнюємо ножицями.

Наше в’язане намиста в стилі бохо готове. Ділянка з намистинами вийшла довжиною 45 см, за рахунок стрічки-зав’язки загальну довжину можна збільшити.

Намисто досить просте в догляді – його можна прати вручну в теплій воді, атласну стрічку можна гладити праскою на відповідному режимі температури.

Джерело: sozdavaisam.ru

Зберегти в Pinterest