Великоднє яйце своїми руками: ТОП-5 святкових майстер-класів

Наближається свято Великодня, яке у 2021 році православні християни відзначатимуть 2 травня. На честь цієї події ми підібрали ТОП-5 цікавих і простих майстер-класів, як зробити великодні яйця своїми руками. На вас чекають яскраві фото та поетапні інструкції з виготовлення красивих великодніх сувенірів з атласних стрічок, пінопласту, ниток та інших підручних матеріалів.

Великоднє яйце з атласних стрічок

Такою крашанкою можна оздобити великодній кошик, вона не зіпсується і не розіб’ється. Також пасхальне яйце зі стрічок можна віднести на конкурс в школу або на виставку виробів в дитячий садок. В якості подарунка на великодні свята такий виріб теж годиться.

Для цієї поробки вам знадобиться:

  • заготовка – яйце з пінопласту;
  • невеликі шпильки;
  • різнокольорові атласні стрічки;
  • олівець або ручка;
  • клей.

Покрокова інструкція

Наріжте стрічки на дрібні прямокутники, розкресліть яйце, як показано на фото. По одній починайте приколювати стрічки до верхівки макета, формуючи з них трикутники.

Візьміть стрічки контрастного кольору і щільно прикріпіть їх до попереднього шару у вигляді таких же трикутників. Використовуйте клей і шпильки.

Також ви можете змайструвати крашанку своїми руками, використовуючи атласні стрічки інших кольорів.

Великоднє яйце з ниток: прості лайфхаки

Найпростіший спосіб зробити пасхальну поробку такого плану – обмотати пусте куряче яйце різнокольоровими нитками. Робити це варто акуратно, щоб не пошкодити ніжну шкаралупу. Закріпіть нитки на поверхні яйця за допомогою клею.

Цей спосіб виготовлення великодніх виробів у домашніх умовах дуже схожий на попередній. Тільки замість ниток вам знадобиться шпагат або мішковина, а замість звичайного яйця – дерев’яна заготовка.

А в цьому великій пасхальній крашанці з ниток вистачить місця і для кролика.

Оригінальне і стильне великоднє яйце можна зробити з джуту, обмотавши ним заготовку з пінопласту або шаблон з пап’є-маше. В якості підставки для яйця використовуйте кільце з пінопласту.

Великоднє яйце з бісеру: ідеї декору своїми руками

Чудова поробка – писанка з бісеру своїми руками. Така робота вимагає уважності й терпіння, проте на виході ви отримаєте справжній шедевр, який буде радувати вас і ваших близьких протягом тривалого часу.

Для цієї поробки вам знадобиться:

  • дерев’яна заготовка у вигляді яйця;
  • мононитка для бісеру або вощена нитка;
  • різнокольоровий бісер;
  • голка;
  • олівець для креслення.

Покрокова інструкція

Почнемо з вибору схеми. На фото – шестипроменева схема малюнку.

Другий ряд – додаємо 6 намистин контрастного кольору.

У третьому ряду додаємо по 2 нові намистинки між бісеринками другого ряду.

При додаванні нових сегментів бісеру, дивіться, щоб кожен ряд був завершений. Завжди повертайте голку в ту ж саму намистинку, з якої вона вийшла на початку ряду і простягніть її крізь першу (або 2-3) щойно завершеного ряду. У четвертому ряду додайте ще 6 намистин (на фото вони білого кольору).

П’ятий ряд – додаємо по три намистинки з кожного боку.

У шостому ряду розширюємо малюнок за рахунок додавання: по дві білих намистинки з кожного боку.

Сформований «п’ятачок» з бісеру наклейте на основу яйця, якраз посередині. Попередньо розкресліть дерев’яну заготовку, щоб орієнтуватися при нанесенні орнаменту.

Далі використовуємо голку і додаємо нові ряди намистин, розширюючи виріб. Пропонуємо розглянути на фото, як зробити пасхальне яйце з бісеру своїми руками крок за кроком.

#

#

#

#

#

#

#

#

#

#

Зверніть увагу, що «кольчуга» з бісеру повинна добре загинатися і повторювати форму яйця.

#

#

#

У місці найбільшого розширення формуємо з бісеру напис «ХВ». Схему ви бачите на фото нижче.

Фон для літер робимо рожевим, а сам напис – яскраво-червоним, щоб його було помітно.

#

#

#

#

#

Пропонуємо ознайомитися і з іншими варіантами орнаменту для декорування великодніх яєць за допомогою бісеру. Такий виріб стане відмінним подарунком на Великдень або пам’ятним сувеніром для всієї родини.

Великоднє яйце з паперу: прості вироби своїми руками

Великодні вироби часто роблять з паперу: для садка і школи – відмінна ідея. Це досить просто, економно і красиво. Якщо ви хочете зробити велику крашанку своїми руками, згадайте стару добру техніку пап’є-маше.

#

Ще один варіант красивого великоднього декору з кольорового паперу можна зробити вдома з дітьми.

Підготуйте папір для скрапбукінгу, ножиці, клей, намистини і щільну нитку. І створіть просту саморобку-яйце своїми руками.

#

#

#

#

#

#

А це – пасхальне яйце з сюрпризом!

 

Як прикрасити крашанку своїми руками: фотодобірка

Ми вже показували вам кілька нових лайфхаків, як пофарбувати яйця в домашніх умовах. Пропонуємо розглянути на фото прості варіанти прикрашання яєць до Великодня.

#

#

#

#

#

У сучасному дизайні не обійдешся традиційними писанками та крашанками. Подивіться, які круті крашанки з єдинорогами, кроликами та мультиплікаційними персонажами можна зробити разом з дітьми.

#

#

#

#

Супер-ідея до великодніх свят – яскравий і стильний вінок з яєць.

#

Велике пасхальне яйце своїми руками можна зробити з повітряної кульки.

Джерело

Зберегти в Pinterest