Вироби з корчів та гілок своїми руками (70 фото): добірка стильних ідей своїми руками + 4 майстер класи

Весна чудовий період для урізноманітнення свого життя чимось цікавим та оригінальним. Сьогодні ми поговоримо про вироби із гілок. Виявляється, непотрібні на перший погляд гілочки можуть дуже стати в нагоді вам в інтер’єрі або на дачній ділянці. Розглянемо 5 майстеркласів, пов’язаних з виготовленням краси своїми руками.

Як підготувати гілки для виробів?

Зі звичайної непримітної гіляки можна виготовити оригінальну деревину, яка згодом буде використовуватися для саморобних штучок.

Багато майстрів задаються питанням правильності підготовки цього матеріалу. Процес простий, якщо дотримуватися певного порядку дій. Для підготовчих заходів вам знадобляться наступні предмети (вони є практично в кожному будинку):

  • контейнер із пластику
  • сода кальцинована
  • наждачний папір
  • білизняний відбілювач

 

Взяти пластикову ємність і додати в неї близько половини склянки соди, а потім залити цей вміст гарячою водою.
Тепер потрібно відправити в цю ємність гілки і сильно придавити їх – до повного покривання деревини водою. Потім на дерево потрібно покласти важкий вантаж, який виступить в якості якоря для утримання гілляччя під вологою. Залишити на дві доби.

Після процесу очищення гілок ви помітите, що деревина має неоднорідний колір. Тепер належить зайнятися її відбілюванням. Потрібно налити відбілювач в чисту воду і залити його водою у співвідношенні 1:15. Деревина знову на 100% занурюється в ємність і залишається на 48 годин.

Згодом гілки дістаються і складаються на сонячне місце ще на кілька діб. Після трьох днів висихання ви отримаєте вироби, готові до творчості. Але поки вони дуже грубі, тому гострі місця потрібно зачистити і відшліфувати.

Використання гілок для меблів

Великі корчі ідеально підійдуть для створення столиків і вішалок для одягу. Сировина середнього розміру стане оптимальним варіантом для виготовлення полиць, дитячих меблів. А маленькі корчі підходять якраз для окремих деталей. При виготовленні меблевих конструкцій важливо врахувати деякі моменти.

Корчі повинні бути обов’язково міцними, оскільки вони братимуть на себе колосальне навантаження, особливо якщо мова йде про предмети меблів значних розмірів.

Сировина готується до роботи відповідно до інформації, зазначеної вище. Їх потрібно відбілити і відшліфувати.

Далі готуються інструменти. Вам знадобляться дриль, шуруповерт, цвяхи для збивання корчів, якщо це передбачає меблева конструкція. Готується і інший інвентар, необхідний для створення оригінальних виробів.

Після виробничого процесу корчі слід ще раз обробити сумішами, що перешкоджають гниттю та від шкідників. Залишити сохнути на пару діб, а потім вводити предмет меблів в експлуатацію.

Оскільки меблевих конструкцій з корчів сила-силенна, варто користуватися підказками з виготовлення конкретних видів меблів.

Освітлювальні прилади

З гілляччя, виявляється, можна зробити шикарний світильник! Звичайно, варіантів конструкцій – безліч, але ми будемо розглядати процес і алгоритм на прикладі класичного виробу.

Тепер – про порядок виготовлення. Озбройтеся певними матеріалами і приступайте до дії.

Візьміть одну велику гілку (до 1 м довжиною). Бажано, щоб вона мала цікаву форму (кучеряві гілки, розташовані в оригінальному порядку). Породу вибирайте на свій розсуд, але краще всього віддати перевагу дубу або хвої: процес виробництва подарує вам безліч приємних емоцій, а результат вразить своєю незвичністю.

Обробіть деревину відповідно до першого майстер-класу, а потім по всій довжині основи та по окремих гілочках на відстані 10 см один від одного зробіть отвори для того, щоб вставити в них декорації. Це можуть бути металеві предмети фурнітури, декоративні камінчики, банти зі стрічок.

Підготуйте підставку для світильника. Нею може бути покупна деталь у вигляді звичайної підставки. Потім потрібно з’єднати підставку і гілку зручним способом. Для цього доведеться застосувати столярні навички (новачкові буде складно).

Найтовстіша частина гілки повинна розташовуватися ближче до основи, а тонка виступить в якості верхівки.

До верхньої частини конструкції підвішується декоративна тасьма або мотузка довжиною в 20-30 см. З іншого боку цієї товстої мотузки буде розташовуватися електричний механізм, тобто система включення і виключення лампи.

Щоб лампочка не була «голою», передбачте для неї абажур. Цей крок – справа вашої фантазії. Можна виготовити його своїми руками або купити готовий варіант.

Оригінальні панно із гілляччя

Якщо хочете втягнутися в процес такого рукоділля, в допомогу вам – стильні і цікаві панно. Вони вішаються на стіну і використовуються в якості картин або підставок для свічок чи сувенірів.

У нашому випадку буде розглянуто майстер-клас з виготовлення панно-свічника.

Приготуйте прямокутну гілку (це може бути зруб колоди) довжиною 30 см і шириною 10 см. Обробіть її відповідно до першого майстер-класу. Це і буде основа панно.

Поперек основи прилаштовується ще один елемент. Він повинен мати форму паралелепіпеда і збігатися по довжині з шириною основи. Кріплення можна зробити цвяхами або хорошим клеєм по дереву.

Далі вам залишиться тільки обробити дерево і поставити на виступаючий елемент свічку – ваше житло перетвориться в одну мить!

 

Рамка для фотографій з деревини

Хочете зробити інтер’єр неповторним і відобразити кращі моменти з життя назавжди? Чому б не виготовити рамку для фото з гілок? Для цього знадобляться тільки пара невеликих гілочок і хороший клей. Гілки потрібно ретельно підготувати відповідно до першого майстер-класу, а потім приступити до основної частини роботи.

Спочатку виготовляється саме полотно. Це брусок дерева товщиною 2 см. Довжина і ширина визначаються розмірами фотографії (9*13, 10*15 см і так далі). Врахуйте, що ці показники повинні бути з запасом в 2-3 см, тому за фактом вам буде потрібно брус 12*16 см або 13*18 см відповідно.

Полотно обробляється наждачним папером, покривається сумішами проти гниття і псування. Потім на нього кладеться фото лицьовою стороною вгору, а по периметру в відступ 2-3 см накладаються невеликі гілочки і фіксуються за допомогою клею.

Якщо хочете урізноманітнити вашу картинку, можна класти не просто гілочки, а корчі, пофарбовані в різні кольори. Порядок викладання визначається автором.

В результаті у вас вийде оригінальна стильна рамка для фотографій, яка стане чудовим подарунком для рідних і близьких людей.

Цікаві вироби із гілляччя

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

 

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21

#22

#23

#24

#25

#26

#27

#28

#29

#30

#31

#32

#33

#34

#35

#36

#37

#38

#39

#40

#41

#42

#43

#44

#45

#46

#47

#48

#49

#50

#51

#52

#53

#54

#55

#56

#57

#58

#59

#60

#61

#62

#63

#64

#65

#66

#67

#68

#69

#70

Джерело: happymodern.ru

Зберегти в Pinterest