Із лотків для яєць можна зробити справжню красу, та ще й функціональну!

Напередодні Великодня курячі яйця стають одним з найпопулярніших продуктів. Разом з ними ми отримуємо також і лотки, які відразу ж викидаємо.

Однак не поспішайте відправляти їх у відро для сміття, адже це відмінний матеріал для творчості. Їх можна використовувати для створення ось такого яскравого і симпатичного півня, якого можна перетворити в цукерницю.

Вам будуть потрібні:

  • паперові лотки з-під яєць;
  • картон;
  • клей ПВА;
  • паперові серветки;
  • повітряна кулька;
  • гарячий клей;
  • дріт;
  • фарби;
  • декор, наприклад, пір’я та очі;
  • інструменти.

Для основи майбутнього півника нам знадобиться звичайна повітряна кулька. Її надуваємо до потрібних розмірів, а потім обклеюємо невеликими шматочками паперової серветки, фіксуючи її за допомогою розведеного водою клею ПВА. Шарів має бути достатня кількість, щоб основа в результаті вийшла міцною. Після того, як клей повністю висохне, здуваємо кульку і знімаємо з неї заготовку. Далі обрізаємо паперову кульку, щоб вийшла заготовка-миска. І поки відкладаємо її в сторону.

Настала черга лотків для яєць – вони наш основний матеріал. Для цієї роботи варто в першу чергу використовувати картонні лотки.

Вирізаємо серединки і надаємо їм форму, що нагадує квітку з 4 пелюстками. Також в будь-якій зручній частині лотка вирізаємо заготовки, що нагадують пелюстки або пір’я.

Тепер можна формувати шию і голову майбутнього півника. Для цього вставляємо заготовки-квітки одну в іншу, фіксуємо їх за допомогою клею. Таким чином нарощуємо шию до потрібного розміру і форми. Щоб сформувати певний вигин, можна використовувати не цілі заготовки-квітки, а розрізані навпіл.

Потім переходимо до крил. Заготовки крил вирізаємо з картону, а потім обклеюємо їх пелюстками-пір’ям, підготовленими раніше.

З’єднуємо деталі – тіло, шию і крила – між собою, а потім обклеюємо і все тіло «пір’їнками».

З дроту формуємо лапки, які потім обклеюємо або малярським скотчем, або відразу тейп-стрічкою відповідного кольору. Вставляємо лапки в тулуб і відбудовуємо так, щоб півник впевнено стояв на ногах, тільки після цього лапки фіксуємо за допомогою клею з внутрішньої сторони тулуба.

Тепер півнику не вистачає тільки хвоста. Вирізаємо з картону довгі хвостові пір’їни і кріпимо їх на потрібне місце, після чого можна переходити і до фарбування.

Практично готово, залишилися останні штрихи. З картону вирізаємо гребінець, борідку і дзьоб, фарбуємо їх і розміщуємо на голові півника. Тепер залишиться тільки намалювати очі і при бажанні додати справжніх пір’їнок в хвіст. Півень-красень готовий!

А нижче ви можете подивитися детальне відео про те, як зробити такого чудового півня з лотків з-під яєць своїми руками:

Джерело: cpykami.ru

Зберегти в Pinterest