Яйця-омбре на Великдень, пофарбовані за допомогою червонокачанної капусти

Сьогодні у тренді все натуральне та з приставкою «еко». Ми усе життя робили крашанки на Великдень за допомогою лушпиння цибулі, але сучасні господині на цьому не зупинились і знайшли безліч інших натуральних фарбників: каву, шпинат, куркуму та інші. Сьогодні ми покажемо, як пофарбувати яйця червонокачанною капустою і не просто пофарбувати, а зробити фарбування «омбре», як у модному салоні 🙂 Так, натуральне фарбування – не таке яскраве і ідеальне, як за допомогою штучних фарб, але в цьому і є його цікавинка.

Інгредієнти для яєць-омбре на Великдень:

  • Червонокачанна капуста;
  • Вода;
  • Сіль;
  • Оцет.

Спосіб приготування яєць-омбре на Великдень

Яйця варимо круто та подрібнюємо капусту.

Заливаємо капусту водою, дехто додає на цьому етапі сіль, але це не обов’язково. Доводимо до кипіння, варимо на невеликому вогні приблизно годину (або доки колір не зійде з капусти).

Охолоджуємо нашу «фарбу», відокремлюємо рідину від капусти. Додаємо в рідину оцет (2-4 ст. л.).

Опускаємо яйця у барвник і ставимо у холодильник. Через годину дістаємо першу частину яєць — це будуть найсвітліші екземпляри. Кожну годину виймаємо наступну партію.

Інтервал можна зробити півгодини-година, варіюйте в залежності від результату, який бажаєте отримати. Для отримання найтемніших та найнасиченіших за кольором яєць дехто залишає їх у фарбі на ніч, але це не обов’язково, контролюйте бажану насиченість у процесі.

Кількість «тонів» обирайте за своїм смаком. Можна зробити по одній крашанці на один тон і таким чином вийде «лінійка» від найсвітлішого яйця до найтемнішого.

А можна робити по декілька яєць одного тону. Обидва варіанти виглядатимуть ефектно.

Ви можете додати прикраси на свій смак, але, як на мене, саме у «чистому» виді це фарбування виглядає дуже цікаво.

Таким чином ми отримали яскраві цікаві великодні крашанки у сучасній інтерпретації. Ще й безпечні, адже без шкідливих інгредієнтів. Звичайно, цей метод можна застосувати і до інших видів фарб. А які натуральні барвники використовуєте ви?

Джерело: zelenasadyba.com.ua

Зберегти в Pinterest