Інтер'єр по знаку зодіаку. Який інтер'єр підходить саме для вас?

Приналежність людини до певного знаку зодіаку багато говорить про його уподобання, звички, характер і манери поведінки. Немає сумніву, що в одному і тому ж приміщенні люди різних знаків будуть відчувати себе абсолютно по-різному. Тому що кожен з них висуває свої вимоги до інтер’єру, що відповідають особливостям його знаку.

При оформленні обстановки власного будинку природні схильності позначаються мимовільно, і відношення до певного знаку теж диктує своє. Але буде набагато правильніше, якщо людина свідомо вибере такий стиль домашнього дизайну, який їй  підходить. Пройдемося по знакам і спробуємо вловити закономірність.

Козеріг

Народжені під цим знаком відрізняються цілеспрямованістю, практичністю і дисциплінованістю. Їм не потрібні ні блиск розкоші, ні хитромудрість пишномовних трендів. Привабливий для них мінімалізм, лаконічність декору, функціональність обов’язкові. Кольорове оформлення не містить нічого кричущого, переважають приглушені відтінки, головним чином природні – темно-зелений, коричневий, сірий, припустимо чорний. Однак простір повинен бути доцільно організованим, все має бути зручно і ні в якому разі не безлико.

Козеріг віддає перевагу речам добротним, переважно з натуральних матеріалів – шкіри, масиву дерева. Що стосується стилю інтер’єру, то він добре себе почуває в класичних, якщо навіть вони мають сучасне трактування. На експерименти Козеріг йде важко, а епатаж сприймає в штики.

Водолій

Це знак, який любить все найсучасніше і просунуте, включаючи високу технологічність буття в додатку до домашнього варіанту. Приміщення повинно бути просторим, наповненим світла і повітря, часто монохромним.

За рахунок своєї багатогранності і суперечливості Водолії тяжіють до меблів багатофункціональної і трансформації, щоб можна було постійно змінювати вигляд кімнати.

Вдома у Водолія часто можна побачити абстрактні картини або скульптури, ультрасучасний живопис та інші предмети, які впадають в очі.

Що стосується стилю, то найбільш придатними для нього є хай-тек, лофт і контемпорарі, який втілює в інтер’єрі принцип розкішної простоти.

Риби

Вони завжди непостійні, перебуваючи в безперервному творчому пошуку. Оскільки Риби весь час мають справу з безліччю об’єктів інтересу, то їм зручно перебувати в еклектичному просторі. Риби мають схильність до колекціонування і збирання, і навколо них має бути багато речей, які мають власну історію і ставлення до мистецтва, а також предметів, які стосуються їх особисто. Рибам необхідне відчуття камерності, їм потрібно мати в будинку власне місце сили – простір, в якому можна відчути приємність усамітнення, занурення в свої думки і мрії.

Прованс – ось їх улюблений стиль, але і в стилі бохо їм зручно і добре. Часто квартири у них обставлені в стилі кантрі, а іноді – з використанням марокканського інтер’єру або просто з привнесенням деяких екзотичних рис. Це продиктовано схильністю до таємничості, любов’ю до всього східного – до всяких пахощі, химерним світильників з латуні, яскравого атласу в обробці.

Овен

Це натури цілеспрямовані, енергійні і пристрасні, адже вони народжені під вогненним знаком. Експерименти їх приваблюють, обмежень вони не терплять, люблять свободу, цікавих людей і нестандартні рішення.

Всі ці риси знаходять своє відображення в інтер’єрі, причому Овни люблять зміни, і дуже кардинальні. Меблі вони постійно переставляють, тому бажано, щоб вони були мобільними і легкими.

Овни не терплять безжиттєвості і сірості, у них в будинку присутність кольорів соковитих і глибоких обов’язкова, а також – яскравих акцентів, золотих, вогненних, помаранчевих, червоних.

З стилів інтер’єру їм підходять еклектика, поп-арт, і особливо фьюжн, який піднімає Овна над стереотипами і дає можливість реалізувати власне уявлення про красу і доцільність.

Телець

Замріяні й романтичні Тільці побоюються спілкування з брутальною дійсністю і мають потребу в надійному сховищі, в який вони прагнуть перетворити свій будинок. Їм зручніше жити в заміському будинку, ніж в міській квартирі, тому що вони все-таки знаки Землі.

Але в будь-якому випадку їм необхідний комфорт і гармонія, їм приємно перебувати в оточенні красивих речей – витончених меблів, розкішної обстановки, предметів мистецтва. Вони не терплять похмурості і незмінно вибирають кольори пастельні, з цікавими, ледь вловимими відтінками, охоче змішують їх з класичним білим.

Їх цілком влаштовують класичні стилі, але подобається і ар-деко. Якщо є можливість, вони захоплюються виготовленням предметів меблювання своїми руками, беруть для цього в основному натуральні матеріали, пристрасно захоплюються фактурою. Такі схильності зближують Тельців з сільськими стилями – кантрі, еко, шеббі-шик та інші.

Близнюки

Вони товариські, дуже соціальні, їм потрібні численні домочадці, галасливі вечірки і теплі дружні посиденьки. Будинок повинен бути в змозі без шкоди приймати гостей, а для цього необхідно просторе приміщення, відкрите, світле, пристосоване для спілкування великого числа людей. Близнюки при цьому не схильні терпіти одну і ту ж обстановку вічно, вони люблять постійно міняти і вдосконалювати інтер’єр.

Меблі повинні бути в змозі витримувати постійні перестановки. Втім, це їх проблеми, якщо що – негайно буде проведена заміна. На практиці Близнюки люблять купувати трансформери, варіанти меблів легкі та універсальні . З стилів інтер’єру їм підходять середземноморський (утилітарність в з’єднанні з комфортом), лофт, мінімалізм.

Рак

Рак – це сентиментальний домосід, він розглядає будинок насамперед як сховище. «Мій будинок моя фортеця» – це якраз про Рака. Йому потрібні сімейні фотографії, квіти, речі, зроблені своїми руками, якісь пам’ятні предмети, пов’язані з подіями минулого. У будинку Рака має бути тепло, добре і затишно, а улюбленим місцем часто є кухня – найбільш обжите приміщення.

Рак взагалі любить сімейні трапези, смачно приготовані домашні страви, тому до кухонного інтер’єру підходить особливо серйозно.

В цілому він добре себе почуває в обстановці контемпорарі, провансу і особливо шеббі-шику, що занурює його в атмосферу довіри, романтики і дитячих спогадів.

Лев

Харизматичний і фундаментальний Лев любить викликати захоплення оточуючих. Ця особливість поширюється і на домашній інтер’єр: меблі повинні бути дорогою, з рідкісних сортів деревини, розкішними і вишуканими, твори мистецтва – тільки натуральними, бренди – наймоднішими. Коротше кажучи, Лев постарається перетворити свій будинок на палац, або хоча б зробить його винятковим і абсолютно унікальним.

Будучи вогненним знаком, Лев дуже любить камін – справжній, з живим вогнем. Якщо це важко, то і електрична «обманка» його теж влаштує, особливо, якщо на камінній полиці можна буде розкласти елементи особистої колекції та рідкісні сувеніри, привезені з далеких країн. Його хлібом не годуй, дай похвалитися. Правда, робить він це в милій елегантній манері.

З інтер’єрних стилів найбільш підходящі для Лева – ф’южн, строгий англійський і класичний.

Діва

Педантичні, організовані й акуратні Діви прихильні економії у всьому. Вони надзвичайно практичні, у них в будинку система зберігання завжди продумана і ідеально організована. І це правильно, тому що дозволяє утримувати весь будинок в зразковому порядку. Ніщо ніде не валяється, кожна річ знає своє місце.

Тому Діви воліють мінімалізм, їм не властиве марнотратство, адже і при малих витратах можна обладнати затишний гармонійний будинок, в якому все функціональне і витримано в одному стилі.

Кольорове рішення в будинку у Діви зазвичай буває нейтральним, з теплими, ледь вловимими відтінками сірого, ніжно-блакитного, рожевого або бежевого.

Дуже уважно Діви стежать за екологічністю матеріалів, люблять все натуральне, особливо дерево. Їм близькі стилі скандинавський, лаконічний, еко-стиль і класичний мінімалізм.

Ваги

Цей знак відрізняється чудовим почуттям стилю і гармонії. Знак Терезів відноситься до стихії Повітря, тому Терезам в будинку потрібні простір і рівновага, в усьому має переважати почуття міри, особливо важлива симетрія.

До екстравагантності Терези не схильні. Тому колірне рішення має бути в нейтральних, спокійних тонах, їм подобаються бежеві, кавові та інші пастельні відтінки.

Якщо говорити про інтер’єрні стилі, то Терезам підходять той же контемпорарі, лофт і особливо модерн, з його вигнутими формами, плавними лініями і витонченою обробкою.

Скорпіон

Знак сильний, драматичний і загадковий, схильний до розкоші і похмурої екзотики. Скорпіони люблять оформляти кімнати в темних насичених тонах, не цураються чорного. На цьому тлі прекрасно виглядає мармур, метал ручної роботи, розкішний оксамит і позолота. У будинках Скорпіонів можна часто побачити вишуканий розпис, зроблений вручну, шикарні предмети декору з натуральної шкіри, екзотичні предмети з бронзи, латуні і каменю.

Елементи меблів в їхньому будинку часто бувають з прихованими можливостями, Скорпіони мають схильність до всяких таємних сховків, вбудованих скриньок і шаф, декоративних ширм.

Емоційність Скорпіонів вимагає відповідного оформлення і вони із задоволенням облаштовують своє житло, звертаючись до таких стилів, як еклектика з етнічними мотивами, ар-деко, кантрі.

Стрілець

Мінливі і рухливі Стрільці, авантюристи і оптимісти, і вдома повинні відчувати себе в обстановці свободи і розкутості. Вони бувають у подорожах, привозять трофеї і сувеніри і люблять оточувати себе цими речами. Прагненням до порядку або педантичністю вони не відрізняються, гармонія для них – поняття умовне, особливо при наявності колосальної кількості книг. А якщо врахувати прагнення Стрільців зносили в будинок різні оригінальні і незвичайні предмети і виставляти на видному місці, то зрозуміло, що класичні стилі для них зовсім не підходять.

Стрільцям важко організувати простір навколо себе, тому що весь час щось змінюється: то книги вже нікуди дівати, то нова колекція на підході. Тому меблі постійно переставляються, з’являються нові полиці або стелажі, і для затишного крісла доводиться підшукувати новий куточок.

Меблі Стрільці купують зазвичай в полегшеному варіанті, щоб зручніше було переставляти її з місця на місце. З інтер’єрних стилів їм підходять лофт, фьюжн, провінційний гранж та інші стилі, часом з елементами екзотики.

Джерело: sozdavaisam.ru

Зберегти в Pinterest