Майстер-клас найбезпечнішої і оригінальної ялинки

Коли в родині з’являється маленька дитина, дорослі змушені переробити всю квартиру так, щоб вона стала безпечною для малюка. А Новорічні свята – це красива вбрана ялинка, з купою скляних кульок, шумної мішури та електричних гірлянд. І це не кажучи про саму ялинку, яку дитина може погризти або проковтнути голки … І вже навіть не стоїть питання, яку вибрати, натуральну або штучну – і та й інша не ідеальний варіант! Але ж так хочеться прикрасити будинок і залишити у малюка найкращі враження про Різдво і Новий Рік з перших років життя! Вихід є. Зробіть Новорічне дерево самостійно, і малюк навіть зможе сам його нарядити.

Перед Новим Роком заведено робити генеральне прибирання. Виконайте традицію по повній, звільнивши шафу від старих набридлих речей. Але не поспішайте викидати речі – з них можна викроїти іграшки на наше дерево. Якщо нічого непотрібного немає, доведеться купити тканину в магазині. Найкраще підходить для проєкту щільна повсть. Але можна шити іграшки з будь-якої щільної тканини. Можна зробити персонажів класичних Різдвяних і Новорічних казок, або вибрати свою тему. Коли малюк трохи підросте, він зможе сам допомагати робити нові іграшки.

Для роботи вам знадобиться:

Швейна машинка (якщо плануєте працювати з трикотажем, купіть спеціальні голки);

  • Гострі ножиці;
  • Гарячий клей;
  • Олівець;
  • Нитки;
  • Гумка;
  • Картон (якщо працюєте з м’якою тканиною).

Якщо хочете зшити саме такі іграшки, у вас повинні бути нитки червоного, білого, зеленого, коричневого, синього і бежевого кольору.

Автор використав для пошиття іграшок фетр для виробів, і йому знадобилися клапті чорного, білого, червоного, коричневого, бежевого, блакитного і жовтого кольорів. Крім того, для обробки знадобилися маленькі ґудзики для вічок, білі й червоні стрічки для декору.

Ось викрійки іграшок. Їх потрібно вирізати з щільного паперу, а потім перевести на тканину.

#

#

Виготовлення ялинки

1. Підберіть тканину для основи ялинки. Якщо працюєте з повстю, вона буде тримати форму сама по собі. Якщо у вас просто щільна тканина, продублюйте основу з щільного картону. Тепер візьміть товсту нитку або шнурок, закріпіть її по центру шматка тканини та, прив’язавши до кінця нитки олівець, побудуйте півколо.

2. Точно таку ж деталь викроїть з фетру або щільної тканини зеленого кольору.

3. Тепер потрібно зшити дві деталі разом. У фетру шви можна залишити відкритими, а тканинну ялинку спочатку зшивають лицьовими сторонами вниз, потім вивертають. Прострочіть дві деталі зигзагоподібними швами, щоб скріпити їх по всій площі полотна. Якщо у вас є повсть, пришиєте його пізніше.

4. Тепер потрібно пришити на ялинку червоні ґудзики. На них будуть кріпитися наші іграшки.

5. На край ялинки потрібно пришити петельки з гумки. Ідеально, якщо вдасться підібрати її під колір зеленої тканини.

6. Якщо працюєте з м’якою тканиною, прикріпіть з вивороту картонну основу або повстяну частину.

7. Пришийте по краю стільки ж червоних ґудзичків, скільки петель з гумок з іншого боку. Застібаючись, ялинка згорнеться в конус.

Основа готова. Можна приступати до виготовлення прикрас.

1. Зробіть паперові викрійки для кожної деталі.

2. Тепер за допомогою виготовлених лекал викроїть по 2 деталі кожного виду з тканини. Якщо робите свої іграшки з фетру, вирізуйте по контуру. Для тканинних деталей потрібно зробити припуски на шви.

3. Тепер виріжте найдрібніші деталі прикрас, такі як очі, носики, смужки шарфу і так далі. Постарайтеся вибрати для цих деталей ті тканини, край яких не буде обсипатися.

4. Далі зберіть кожну іграшку, скріплюючи окремі деталі гарячим клеєм.

5. Візьміть стрічку або тасьми й розмістіть між двох деталей іграшки. Потрібно сформувати петлі для кріплення на ялинку. Чим більше ваші ґудзики, тим більше потрібно робити петельки.

6. Сформувавши петлю, просто приклейте її до вивороту передньої частини іграшки. Коли ви зшиєте дві частини разом, петля виявиться прошитою між ними. Тканинні деталі зшивати лицем всередину і вивертайте їх. А фетрові можна зшивати без обробки країв.

7. Завершальним штрихом буде фетровий зірка, яку потрібно пришити до щільного конуса.

Ваша ялинка готова. Їй не страшні ні падіння з висоти, ні цікавість самих маленьких членів сім’ї.

З найперших років життя дитина братиме участь в оздобленні будинку до свят. Додавайте іграшки й навіть нові конуси, якщо є бажання.

Джерело: www.myhomeinspiration.net

Зберегти в Pinterest