Все навпаки: прорізна аплікація для декору речей

Якщо у вас є улюблена пара джинсів з минулого сезону, а залишати її в шафі не хочеться, слід звернутися до одного з модних варіантів штопання – прорізної аплікації, яку ще прийнято називати зворотною. Принцип цього виду декорування досить простий. На виворіт тканини пришивають клаптик іншого кольору, а іноді і фактури. З лицьового боку латочка фіксується швом. Прорізна аплікація дозволяє створювати цікавий малюнок на тканині. Можна замаскувати вже наявну дірку, змінивши її контури, або прикрасити нудне однотонне полотно.

Прорізна аплікація: деталі

Для проекту знадобиться:

  • тканина контрастного забарвлення;
  • гострі ножиці;
  • олівець;
  • трафарет потрібної форми;
  • голка з ниткою (або машинка);
  • шпильки.

Тут описаний спосіб декору тканини, де спочатку дірок не було. У разі створення художньої латки, дірку потрібно збільшити. На основному полотні малюються контури майбутньої дірки з невеликим припуском. В цьому випадку використовувався круглий стакан. Декоративна тканина прикріплюється лицьовою стороною до виворітної сторони основного полотна шпильками. По контуру отвору прокладається шов.

Залишилося вирізати простір всередині кола, відступаючи від лінії шва кілька міліметрів.

Зворотня аплікація може бути досить складним видом декору, якщо доповнювати її вишивкою, використовувати цікаві візерунки і різні фактури обробної тканини. Цей вид обробки відмінно підійде для ремонту речей з трикотажу і прикрашання дитячого одягу. Дуже добре виглядає прорізна аплікація на домашньому текстилі.

Варіанти прорізної аплікації

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

Джерело: sozdavaisam.ru

Зберегти в Pinterest