Як створити чудернацьку ляльку із бігуді. Майстер-клас

Покрутивши в руках м’які і гнучкі палички папільйоток я вирішила – а чому б не зробити ляльку!

Майструємо ляльку із бігуді-папільйоток

Для цього частину двох паличок, не надто туго, перев’язуємо шпагатом або стрічкою.

Відгинаємо верхню частину паличок в сторони.

Вирізаємо з тканини трусики.

Прикладаємо їх до заготовки і загинаємо нижню частину в імпровізований тулуб.

Бічні кінці обвиваємо навколо тулуба і закріплюємо клеєм або пришиваємо. Все. Тулуб готовий.

Робимо кульку з трикотажу тілесного кольору. Призібравши на нитку низ кульки, стягуємо, вставивши невеликий шматочок пластикової трубки від ручки.

Добре закріплюємо. Трубку з кулькою (головою) вставляємо в тулуб і примотуємо шпагатом або нитками тілесного кольору до тулуба, навколо ручок і шиї.

Оформляємо личко будь-яким способом.

Робимо волосся теж будь-яким способом і наносимо трохи косметики.

Кінцівки виглядають як копита… Зараз все виправимо.

Для стоп на ніжках виріжемо чотири однакові деталі.

Складемо лицьовими сторонами всередину і прострочимо на машинці, не залишаючи ніяких зазорів. У зазначеній точці зробимо ножицями розріз і вивернемо на лицьову сторону.

Дуже зручно вивертати маленькі деталі таким затискачем. Пінцет не допоможе. Заповнимо детальки стоп наповнювачем і дірочки акуратно зашиємо.

Торець бігуді плоский, тому дуже зручно можна приклеїти стопи ніжок гарячим клеєм.

Таким же чином (чотири однакових деталі) кроїмо і ручки, тобто, долоньки ручок.

Усередині бігуді є пружинка, яка закінчується ось таким пластиковим затискачем. Він нам допоможе. Заповнивши долоньку наповнювачем потрібно по периметру дрібними стібками зібрати край, а припуски загорнути всередину. Потім акуратно надіти долоньку на цей затискач і добре стягнути нитку, кілька разів обвити і закріпити.

Тепер зробимо імітацію шкарпеток, просто прикріпимо полосочки тканини поверх стопи або накрутимо дитячі тонкі гумки для волосся. На голову можна створити шапочку, або прикрасити волосся бантиками, квіточками та ін.

Давайте пошиємо простеньке платтячко. Тут головне, щоб лялька була рухала ручками і ніжками, щоб дитині було дуже цікаво. Положення тільця і ​​ручок з ніжками можна надавати абсолютно будь-яке! Це розвиває моторику ручок у дитини і великий інтерес до гри. Я спеціально не стала ховати ручки і ніжки під одяг, щоб було видно як вони працюють.

Джерело: fairy-hobby.ru

Зберегти в Pinterest