Дряпанки: найпростіший варіант розпису великодніх яєць

Вибираємо яйце потрібної (форми, фарбуємо його в коричневий колір цибулинням або аніліновими фарбами, сушимо серветкою). Олівцем розмічаємо і наносимо малюнок. Яйце тримаємо в лівій руці, а правою гострим інструментом видряпувала крапочки, круглі і довгасті лінії.

Для цієї техніки, видряпування можна використовувати різні предмети: гострий цвях, стару бритву, шило, гострий метал, садовий ніж або товсту голку.

Для візерунка підбираємо рослинні мотиви, такі як: гілку, дерево, квітку, ялинку. Іноді роблять і геометричні мотиви.

Щоб орнамент був цілісним, він повинен бути збалансований. Слід уважно подумати, що треба видряпати, а що залишити як фон.

Ажурна цілісність добре поєднується з коричневою або іншою темною фарбою. Коли робота закінчена (2-3 години), робимо в шкаралупі дірочку для того, щоб видути білок і жовток. Для цього використовуємо маленьке свердло. Для видування яйця підходить старий шприц. В яйці свердлом робимо маленьку дірочку (одну). Шприцом накачуємо повітря, а білок і жовток будуть витікати через краї отвору.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

Джерело: idei-dekoru.com

Зберегти в Pinterest