Розвиваюча ялинка з фетру для наймолодших. Майстер-клас та шаблони

Таку ялинку можна виготовити і плоскою, і об’ємною, залежно від того скільки у вашій оселі місця, щоб її розмістити. Для маляти буде дуже цікаво прикрашати ялинку самотужки маленькими м’якими іграшками, наслідуючи дорослих батьків.

Для виготовлення такої ялинки вам знадобиться:

  • Щільний картон або тонкий пластик для виготовлення конуса-основи;
  • Клей ПВА або скотч;
  • М’яка тканина зеленого кольору для ялинки (вам підійде фліс, бавовна, байка або фланель);
  • Різнобарвний фетр;
  • Ножиці з тонкими і гострими лезами;
  • Швейні нитки в тон тканин;
  • Декоративні шнури або стрічки, ґудзики або застібка “липучка”;
  • Папір для малювання викрійок;
  • Кравецькі крейда, спеціальний маркер для нанесення розмітки на тканину і \ або простий олівець;
  • Кравецькі шпильки.

Визначтеся з розміром майбутньої ялинки і намалюйте на великому аркуші паперу примітивну викрійку для виготовлення конуса-основи. Виріжте паперову викрійку і перенесіть її контури на щільний картон або тонкий пластик, потім виріжте щільну заготовку і перенесіть її контури на підготовлену тканину зеленого кольору. Щільну заготовку поверніть конусом і зафіксуйте стик скотчем або склейте на клей ПВА.

Виріжте тканинну заготовку ялинки-конуса, відступивши від намальованого контуру на 0.5-1 см (припуск на шви), складіть лицьовими сторонами один до одного і зшийте по краю (по стику деталей), виверніть на лицьову сторону і надіньте на щільний конус-основу.

На тонкий папір перемалюйте  викрійки всіх необхідних деталей для ялинкових іграшок, виріжте деталі і перенесіть їх контури на різнокольоровий фетр. Залежно від обраних вами викрійок, дрібні деталі іграшок розмістіть на лицьовій стороні великих деталей і пришити їх вручну швом “назад голка” (щоб деталі не совалися під час шиття, скріпіть їх кравецькими шпильками) або вставте деталі лицьовими сторонами одна до одної, зшийте їх по краю вручну або на швейній машинці, потім виверніть на лицьову сторону і, за бажанням, злегка наповніть їх синтепоном або ватою.

До основи кожної іграшки пришийте шнурок або стрічку для підвішування, а до ялинки пришити великі і різнокольорові ґудзики. Так само відмінним варіантом для кріплення іграшок до ялинки, стануть маленькі шматочки застібки “липучки”, пришиті до вивороту іграшок і до лицьовій стороні ялинки.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21

#22

#23

#24

#25

#26

#27

#28

 

Джерело idei-dekoru.com

Зберегти в Pinterest