Як зробити пряний лікер самотужки

Настоянка з сухофруктів не вимагає запаморочливих навичок і сподобається навіть самому вибагливому гурману.

 

Зробити цей чудовий солодкий лікер не складе ніяких труднощів, а якщо ти хоч раз пригостиш ним друзів, вони одразу поцікавляться як його приготувати, адже смак його неможливо забути.

Тобі знадобиться:

  • 100 г родзинок
  • 100 г чорносливу
  • 100 г фініків
  • 100 г інжиру
  • 100 г кураги
  • 1 паличка або 1 столова ложка кориці
  • 200 г цукру
  • 2 апельсина
  • 1 літр спирту
  • 5-6 бутонів сушеної гвоздики

Приготування

Ретельно промий один апельсин, наріж товстими шматочками і поклади їх у дволітрову скляну банку.

Засип усю бакалію в банку. Щоб уникнути помутніння лікеру, помісти родзинки і корицю в тканинний мішечок.

Залий цукор спиртом і розігрій на помірному вогні до повного розчинення. До речі, цукор не обов’язкова частина рецепта і багато людей роблять лікер без нього.

Остуди спирт в холодній воді.

Наповни отриманою рідиною банку. Охочі господині використовують трохи більше спирту і заливають до верху банки.

Залиш лікер в темному місці при кімнатній температурі. Не забувай щодня збовтувати банку, але помірно, щоб уникнути помутніння.

Через три тижні заміни апельсин свіжим. Після чого залиш настоюватися ще 3 тижні.

Після закінчення зазначеного терміну гарненько процідити отриманий лікер через сито. Не поспішай викидати решту інгредієнтів, їх можна використовувати для випічки або додавати в десерти.

Рецепт з сайту tak-prosto.info

Зберегти в Pinterest