Настоянка з сухофруктів не вимагає запаморочливих навичок і сподобається навіть самому вибагливому гурману.
Зробити цей чудовий солодкий лікер не складе ніяких труднощів, а якщо ти хоч раз пригостиш ним друзів, вони одразу поцікавляться як його приготувати, адже смак його неможливо забути.
Тобі знадобиться:
- 100 г родзинок
- 100 г чорносливу
- 100 г фініків
- 100 г інжиру
- 100 г кураги
- 1 паличка або 1 столова ложка кориці
- 200 г цукру
- 2 апельсина
- 1 літр спирту
- 5-6 бутонів сушеної гвоздики
Приготування
Ретельно промий один апельсин, наріж товстими шматочками і поклади їх у дволітрову скляну банку.
Засип усю бакалію в банку. Щоб уникнути помутніння лікеру, помісти родзинки і корицю в тканинний мішечок.
Залий цукор спиртом і розігрій на помірному вогні до повного розчинення. До речі, цукор не обов’язкова частина рецепта і багато людей роблять лікер без нього.
Остуди спирт в холодній воді.
Наповни отриманою рідиною банку. Охочі господині використовують трохи більше спирту і заливають до верху банки.
Залиш лікер в темному місці при кімнатній температурі. Не забувай щодня збовтувати банку, але помірно, щоб уникнути помутніння.
Через три тижні заміни апельсин свіжим. Після чого залиш настоюватися ще 3 тижні.
Після закінчення зазначеного терміну гарненько процідити отриманий лікер через сито. Не поспішай викидати решту інгредієнтів, їх можна використовувати для випічки або додавати в десерти.
Рецепт з сайту tak-prosto.info