Як сушити та зберігати лаванду. 10 виробів з лаванди

Сушити лаванду зовсім нескладно. Саме основне це зрізати і висушити її у потрібний час, щоб сухі квіти зберегли колір і сильний аромат.

У цій статті ви знайдете цікаві ідеї виробів з лаванди та поради збору та висушування рослини.

 

Коли зрізувати квіти лаванди

Квіти лаванди потрібно зрізувати в період цвітіння. Бутон не повинен бути повністю розкритими. Так, їх дуже шкода зрізувати, адже вся краса лаванди у квітах. Зрізуючи нерозквітлі квіти (потрібно їх зрізати і 1 см рослини, обстригати її, це дозволить милуватися другим цвітінням у вересні -жовтні), ми максимально зберігаємо ефірну олію, яка і дає запах.

Висушування лаванди в тіні

Для висушування, лаванду потрібно скласти у невеликі букети і туго зав’язати мотузкою.

Букети з лаванди краще сушити в підвішеному стані. Для того щоб зберегти в рослині привабливий зовнішній вигляд і яскраве забарвлення, сушити букетики необхідно в темному  місці, яке добре провітрюється 1 міс.

Висушування лаванди на сонці

Зрізану лаванду розкласти на рівну дерев’яну поверхню і висушувати. Процес висихання буде відбуватися набагато швидше. В кінцевому результаті квіти трохи втратять колір і стануть блідо-фіолетовими. Для повного висихання потрібно всього лише 7-10 днів.

А ось кілька виробів із лаванди:

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

За матеріалами  vdomadobre.info

Зберегти в Pinterest