Чудовий ліхтарик із непотрібної пластикової пляшки самотужки

Багато хто погодиться, що світло відіграє неабияку роль у створенні атмосфери. Наприклад, приглушене світло свічок і невеликих ліхтарів, безсумнівно, можна вважати найзатишнішим.

Якщо ви хочете додати затишку в святкову обстановку, тоді зробіть такий чудовий ліхтарик.

Вам знадобляться:

  • пластикова пляшка;
  • фоаміран;
  • картон;
  • гарячий клей;
  • електрична свічка;
  • декор;
  • інструменти.

Беремо пляшку відповідного розміру, в нашому випадку це 0.5 л, і відрізаємо в неї шийку та дно, залишаючи рівну центральну частину. У нашому випадку висота деталі, що вийшла – 10.5 см – це циліндр без верху і дна.

Далі беремо лист фоамірану і вирізаємо з нього прямокутник 21*13 см. Замість фоамірану можна використовувати щільний папір або тонкий картон.

Із прямокутника робимо смужки в 1 см. Після чого робимо розрізи по цій розмітці, трохи близько 1 см, не доходячи до верху. Потім приклеюємо «спідничку», що вийшла з фоамірану, до пластикової заготівлі з обох кінців. Коли ви приклеїте обидві сторони, утворюється «ліхтарик».

Далі з картону вирізаємо 4 кола з діаметром 10.5 – для основи та для кришки. Склеюємо їх попарно. Також вирізаємо з картону 2 кола з діаметром 9 см, їх також склеюємо один з одним – це друга частина кришки. Далі з фоамірану вирізаємо кружечки з діаметром 5 см, після чого кожен із них розрізаємо на 2 рівні частини.

Кожну частину склеюємо в «вушко» блискучою стороною всередину, якщо ви використовуєте глітерний фоаміран.

Таким чином готуємо достатню кількість «вушок», які потім склеюємо один з одним, формуючи ось таку квітку.

Так як у ліхтарику буде використовуватися свічка, яка працює від батарейок, нам необхідно мати доступ до неї для заміни акумуляторів. Тому в картонній заготовці для дна центром вирізаємо отвір з тим же діаметром, що і у свічки. Вставляємо свічку всередину.

Тепер усі картонні заготовки зверху та по краях обклеюємо фоаміраном. Зрештою можна збирати всі деталі разом: на основу зі свічкою встановлюємо корпус-ліхтарик, потім зверху приклеюємо коло більшого діаметру, а на нього меншого. Верхівку прикрашаємо квіткою.

Тепер залишилося тільки сформувати та приклеїти петлю-підвіс та ліхтарик готовий!

Джерело: cpykami.ru

Зберегти в Pinterest