Як засушити апельсини для прикрашання тортів та святкових виробів

Для прикраси тортів та тістечок використовують сублімовані/засушені фрукти. Сьогодні ми розглянемо способи висушування апельсинів.

Миємо апельсини/лимони/грейпфрут, відрізаємо «попку», нарізаємо апельсин разом із шкіркою на кружечки завтовшки 3-4 мм.

4 способи сушіння апельсинів

1. Швидким способом у духовці

Викладаємо нарізані цитрусові на деко, застелене пергаментом.

Ставимо деко у духовку за температури 150 градусів у режим конвекції на 15 хвилин.

Через 15 хвилин перевертаємо шматочки цитрусів і сушимо в духовці при тому режимі ще 15 хвилин.

Через 15 хвилин перевертаємо скибки цитрусових, видаляємо частинки, що підгоріли, і сушимо їх в духовці при температурі 70 градусів ще 1 годину.

2. Повільним способом у духовці

Викладаємо нарізані цитрусові на деко, застелене пергаментом.

Ставимо деко у духовку за температури 70 градусів у режимі конвекції на ніч.

3. На батареї

Застилаємо батареї харчовою фольгою, викладаємо на неї кружечки цитрусових та залишаємо сушитися не кілька діб.

4. Зневоднені апельсини

Кружечок апельсина кладемо на паперову серветку/рушник, зверху закриваємо паперовою серветкою, добре промокаємо, вижимаємо по можливості сік з м’якоті апельсина. Тим самим знижуємо час сушіння вдвічі. Далі сушимо будь-яким із перерахованих вище способів.

Фігурки із цедри

Такими ж способами можна висушити цитрусові скоринки у вигляді фігурок для прикрашання випічки. Виріжте фігурки за допомогою форм для печива, зробіть за допомогою спиці отвори для підвішування за допомогою стрічки.

Джерело: domkux.ru

Зберегти в Pinterest