Неймовірно красива і проста вишивка для оздоблення одягу. Топ-5 варіантів

Вишивка – прекрасний спосіб додати нотку індивідуальності одязі. При цьому існує маса технік. Пропоную вам переглянути ТОП-5 найцікавіших із них.

В основі всіх варіантів використовується ланцюговий стібок. Він універсальний і підходить для створення навіть найскладніших малюнків. Кольори ниток муліне можна варіювати в залежності від ваших уподобань і кольору одягу.

Всі варіанти відмінно підійдуть для прикраси комірців і рукавів. Деякі можна застосовувати і для центральної частини. Для спрощення роботи краще розмітити тканину простим олівцем, а потім опрацьовувати малюнок за шаблоном.

Варіант №1

Зробіть косичку двох кольорів ланцюговим стібком. Контрастним кольором сформуйте бічні петлі. На звичайну нитку пришити намистини і закріпити ниткою-муліне.

Варіант №2

Використовуючи ланцюговий стібок, сформуйте дві петлі з боків і з’єднайте їх у вигляді ромба. Пришийте намистину і заповніть внутрішній простір ниткою іншого відтінку.

Варіант №3

Ланцюговими стібками прошийте дві паралельні лінії, з’єднайте їх ниткою іншого відтінку, отримавши “драбинку”. З’єднайте «драбинки» обернувши нитку навколо двох елементів “драбинки”, тричі з кожного боку. Додайте намистини.

Варіант №4

За допомогою ланцюгових стібків створіть листочки і стебло квіточок. Одним ланцюговим стібком сформуйте бутони. Додайте намистини.

Варіант №5

Використовуючи звичайні стібки і двокольорову нитку, заповніть ромб. Простір між ромбами вишийте ланцюговими стібками різного розміру. Прикрасити намистинами.

Детальна інструкція та кілька додаткових варіантів в відео нижче:

Зберегти в Pinterest