Види паперового рукоділля

Ще з давніх часів рукоділлям займалися дівчата, які хотіли здивувати всіх оточуючих своїми талантами. До сьогодні збереглася мода на речі, які зроблені своїми руками. До найпопулярнішого рукоділля в наш час належить паперове рукоділля. Сучасні умільці знають різні цікаві факти про паперове рукоділля, які ще з давніх часів дійшли до нас. Читайте далі у статті.

Сучасні митці нерідко створюють проекти з паперу, а деякі навіть заробляють на цьому гроші, продаючи свій талант за допомогою проведення різних майстер-класів.

Якщо Ви дійсно вирішили займатися цікавою справою, і зупинилися на паперовому рукоділлі, то ми розповімо Вам кілька цікавинок про різновиди даної майстерності, які існують у світі:

Мистецтво КВІЛІНГ є створення різноманітних картин за допомогою скручування смужок різної довжини, кольору і розміру. Дане захоплення прийшло до нас з Європи в 15 століття.

#

#

ПАП’Є-МАШЕ – одне з видів мистецтва з такою смішною назвою, яка перекладається, як «жувальний папір». Більшість театрів використовують дану техніку для створення декорацій, так як не є секретом те, що декорації, виконані по техніці «пап’є-маше» мають досить міцну і стійку конструкцію.

#

#

ОРИГАМІ – мистецтво, яке взяло свій початок в Японії. Так, раніше кожна людина, що належала до вищого стану – аристократи, повинні були володіти цією технікою складання паперу. І тільки на початку 16 століття дане заняття стало вважатися простим захопленням.

#

#

#

СКРАПБУКІНГ– це мистецтво прикраси різноманітних листівок, альбомів і т. д. Так, листівки прикрашаються за допомогою вирізання з паперу різних фігурок, квітів, абстракцій.

#

#

ДЕКУПАЖ. Дана техніка з’явилася в Європі, коли в моду стала входити розписані меблі з Китаю. Постачальники не могли надавати великі обсяги, які диктував попит, тому продавці примудрялися продавати розписні вироби покриті лаком.

#

#

Джерело: papir-mal.com.ua

Зберегти в Pinterest