Яке ж свято без солодкого?! Звичайно, в кожному домі будуть смачнющі торти і пляцки, але діткам завжди щось хочеться погризти. Тому ароматні пряники ідеально для цього підійдуть.
Рецепт домашніх пряників
Інгредієнти
Для тіста:
- 2 яйця,
- 100 вершкового масла,
- 3 склянки борошна,
- 0,5 склянки рідкого меду,
- 120 г цукру,
- 10 г ванільного цукру,
- 20 г розпушувача тесту,
- 1 ч. ложка тертої апельсинової цедри,
- 1 ч. ложка меленого імбиру,
- 1 ч. ложка меленої кориці.
Для глазурі:
- 1 яєчний білок,
- 250 г цукрової пудри,
- 1 ст. ложка лимонного соку.
Новорічні пряники – рецепт приготування
Розм’якшене вершкове масло з’єднай із цукром, медом і яйцями і перемішай.
Просіяне борошно з’єднай із розпушувачем, ванільним цукром і смачними добавками – імбиром, корицею, цедрою.
З’єднай рідкі і сипучі інгредієнти і заміси тісто для пряників. Поклади тісто в холодильник на 20-30 хвилин, щоб воно охололо.
Розкачай тісто у пласт завтовшки 0,5-0,7 мм. За допомогою ножа або формочок виріж із тіста новорічні пряники.
Виклади пряники на застелене пергаментом деко і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Домашні новорічні пряники будуть готові за 20-25 хвилин.
Дістань пряники з духовки і повністю їх остуди. А тим часом приготуй глазур для прикраси.
Яєчний білок акуратно відокрем від жовтка, щоб ні краплі жовтка не залишилося. Виделкою збий білок у легку піну.
Поступово додай цукрову пудру і перемішай її з білком до однорідного стану.
Наприкінці додай лимонний сік і знову гарненько збий масу до густого однорідного стану.
Потім помісти глазур у кондитерський шприц і нанеси бажані малюнки на новорічні пряники, коли вони повністю охолонуть.
Ідеї виготовлення віночків та ялинок із пряників
#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9
#10
#11
#12
#13
#14
#15
#16
#17
#18
#19
#20
#21
#22
#23
#24
#25
#26
#27
#28
Рецепт з сайту lady.tochka.net