Новорічні пряники: смачні віночки та ялинки. Рецепт + ідеї

Яке ж свято без солодкого?! Звичайно, в кожному домі будуть смачнющі торти і пляцки, але діткам завжди щось хочеться погризти. Тому ароматні пряники ідеально для цього підійдуть.

Рецепт домашніх пряників

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 яйця,
  • 100 вершкового масла,
  • 3 склянки борошна,
  • 0,5 склянки рідкого меду,
  • 120 г цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 20 г розпушувача тесту,
  • 1 ч. ложка тертої апельсинової цедри,
  • 1 ч. ложка меленого імбиру,
  • 1 ч. ложка меленої кориці.

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок,
  • 250 г цукрової пудри,
  • 1 ст. ложка лимонного соку.

Новорічні пряники – рецепт приготування

Розм’якшене вершкове масло з’єднай із цукром, медом і яйцями і перемішай.

Просіяне борошно з’єднай із розпушувачем, ванільним цукром і смачними добавками – імбиром, корицею, цедрою.
З’єднай рідкі і сипучі інгредієнти і заміси тісто для пряників. Поклади тісто в холодильник на 20-30 хвилин, щоб воно охололо.

Розкачай тісто у пласт завтовшки 0,5-0,7 мм. За допомогою ножа або формочок виріж із тіста новорічні пряники.
Виклади пряники на застелене пергаментом деко і відправляй у розігріту до 180°С духовку. Домашні новорічні пряники будуть готові за 20-25 хвилин.

Дістань пряники з духовки і повністю їх остуди. А тим часом приготуй глазур для прикраси.

Яєчний білок акуратно відокрем від жовтка, щоб ні краплі жовтка не залишилося. Виделкою збий білок у легку піну.
Поступово додай цукрову пудру і перемішай її з білком до однорідного стану.

Наприкінці додай лимонний сік і знову гарненько збий масу до густого однорідного стану.

Потім помісти глазур у кондитерський шприц і нанеси бажані малюнки на новорічні пряники, коли вони повністю охолонуть.

Ідеї виготовлення віночків та ялинок із пряників

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21

#22

#23

#24

#25

#26

#27

#28

 

Рецепт з сайту lady.tochka.net

Зберегти в Pinterest