Новорічні прикраси із солоного тіста: рецепт та 22 ідеї для натхнення

Солоне тісто є популярним і доступним матеріалом для дитячої творчості та виготовлення виробів своїми руками. Як з пластиліну, з солоного тіста можна ліпити вироби будь-якого рівня складності. Рецепт виготовлення солоного тіста для ліплення дуже простий, інгредієнти для нього знайдуться в кожному домі.

Рецепт солоного тіста

Вам будуть потрібні:

  • Борошно – 2 склянки
  • Сіль(екстра) – 1 склянка
  • Вода – 250 г

Борошно потрібне пшеничне, звичайнісіньке, без розпушувачів, барвників та інших добавок. Сіль – “Екстра”. Вода – звичайна холодна.

Як зробити солоне тісто

Перемішайте борошно і сіль, додайте воду, замісіть тісто. Ступінь готовності солоного тіста можна визначити тільки руками. Якщо тісто кришиться, додайте води. Якщо воно, навпаки, занадто добре тягнеться і липне до рук, значить води багато, і потрібно підсипати трохи борошна. Зробіть кульку, а в ній пальцем кілька заглиблень. Якщо тісто не розпливається і тримає форму, значить воно готове. У процесі замішування рекомендується додати трішки олії. Тепер тісто не буде липнути до рук, швидко пересихати і покриватися скоринкою під час роботи. Якщо олії багато, тісто буде бруднитися, і кінцева сушка може затягнутися дуже надовго. Для нашого рецепта досить 2-3 столові ложки.

Ну от, тісто готове, тепер можна переходити безпосередньо до процесу ліплення з солоного тіста.

Ідеї ялинкових прикрас із солоного тіста

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21

#22

Джерело idei-dekoru.com

Зберегти в Pinterest