Як зробити бруківку за допомогою зіп-пакета та цементу

На ділянці майже кожного дому є територія, яку треба було б облагородити: позбавити бур’янів, залити бетоном або заасфальтувати, а ще краще — викласти плиткою. Але, на жаль, немає часу, зайвих коштів, або ж не знаходяться потрібні фахівці. Варіант, який пропонується нижче – простий, дешевий і не надто трудомісткий. Результат виходить дуже гідний.

Спочатку ділянку, яку ми вимащуватимемо, потрібно зачистити від бур’янів і максимально вирівняти поверхню.

Для проекту знадобиться будь-яка високоміцна суміш на основі цементу. Лайфхак по відкриванню пакета із сумішшю: підкладіть під центр пакета міцну палицю, канцелярським ножем точно посередині акуратно розріжте обидві боковини і перед. Тепер підніміть пакет, вхопившись за обидва кінці палиці. Упакування розпадеться на дві частини, з якими зручно працювати.

Маса, яка виходить при додаванні води та вимішуванні, не повинна бути рідкою, скоріше напівгустою.

Вибираючи розмір зіп-пакетів, врахуйте, що заповнюватися вони будуть лише трохи більше ніж наполовину. Отже, закладіть необхідну кількість маси в пакет і, перед тим як закрити зіп-застібку, постарайтеся позбавитися всього повітря всередині. Герметично закрита в пакетах суміш не застигне дуже швидко, і у вас буде час, щоб підготувати потрібну кількість «плиток».

Викладаючи пакети на потрібну ділянку, підверніть надлишок поліетилену, а сам пакет трохи струсіть, щоб цементна маса вирівнялася.

Якщо є бажання додати прикраси, або, як у цьому випадку камінчики, що світяться в темряві, акуратно розріжте пакет і вдавіть елемент у цемент.

Десь через день пакети можна знімати. Надріжте кожен і відокремте поліетилен. Нехай вас не бентежить, якщо поверхня плиток здасться вам вологою – вона дуже швидко досохне. Що стосується поліетилену, то можна зрізати або тільки видиму частину (залишаючи нижню з метою не пропустити бур’яни), або акуратно піднімаючи плитки, вийняти його повністю.

Щілини між плитками закриваються за допомогою піску: щедро насипте його, а потім пройдіться по укладеним плитам щіткою і розподіліть пісок по щілинах. Зайве просто зметіть.

Ось і все – ваша ділянка облагороджена без залучення сторонніх фахівців та техніки, а ви – чудово заощадили! До речі, подібну технологію можна використовувати і для викладання доріжок.

Джерело

Зберегти в Pinterest