А ви знали, що із яєчних лотків можна зробити розкішну річ? Покрокова інструкція

Для незвичайних рішень в інтер’єрі часом годяться не просто дешеві, а непридатні матеріали. Родзинка фантастичного кавового столика – основа у вигляді дерев’яного столу. Такий виріб у меблевому магазині коштуватиме не одну тисячу, і ніхто не здогадається, що матеріалом для цього майже справжнього старого дерева є картонні лотки для яєць! Скористайтеся інструкцією та створіть власний витвір мистецтва.

Підготовка маси до роботи

Картонні яєчні лотки потрібно нарвати на шматки та повністю залити окропом. Після того, як вони добре просочаться вологою, їх потрібно подрібнити блендером. Субстанцію, що вийшла, потрібно відкинути на сито і дати стекти воді. Після цього ретельно шматок за шматком віджати воду руками.

Розібравши грудки на дрібні шматочки, додаємо в масу крохмаль (будь-який), сік 1/2 лимона (або розведену лимонну кислоту), 3-4 столові ложки рослинної олії та клей ПВА. Інгредієнти додаються на око. Якщо маса при вимішуванні сильно липне, значить потрібно додати ще крохмалю, а якщо виходить занадто густою, – клей ПВА. Після ретельного вимішування масу потрібно покласти в пакет і прибрати на кілька годин у холодильник.

Виготовлення стовбура

Основою для стовбура може стати тверда картонна втулка або, як у даному випадку, рулон паперу, який потрібно нарізати (за допомогою пилки) на три шматки висотою по 50 см. Між собою шматки потрібно скріпити паперовим скотчем. Також для основи потрібно вирізати та склеїти між собою як мінімум 4 картонні кола. «Стовпи» потрібно поставити строго по центру круглої основи, обвести і вирізати канцелярським ножем отвір по контуру, що вийшов. Після цього наклеїти ще одне коло без отвору та вклеїти у поглиблення стовпи-основи.

Приклеюючи шар за шаром газети, отримуємо об’єм. Фіксуємо його паперовим скотчем. Зі скручених у трубочку газет формуємо гілки та основу дупла.

Далі, ділянку за ділянкою, змащуємо поверхню «стовбура» клеєм ПВА, розкочуємо невеликі коржики з картонного тіста та вкриваємо ними поверхню. Поки поверхня не висохла, за допомогою виделки або будь-якого іншого відповідного інструменту створюємо на поверхні структуру деревної кори. Тонкі ліани можна зробити з ковбасок із тіста.

Стільницю для столу можна вирізати з дошки або купити готову. Наносячи шар клею ПВА, обмажте торець тістом і додайте текстуру кори. Після цього тісту потрібно дати дуже добре просохнути.

Після висихання стовбур можна фарбувати. Автор проекту спочатку повністю покрила його чорною фарбою, а потім дозволила дерев’яній текстурі проявитися, пройшовшись по елементах, що виступають, пензлем у світло-коричневій фарбі. Наступний дуже легкий шар, зроблений бронзовою фарбою. Так само фарбується і торець стільниці.

Після висихання фарби можна встановлювати стільницю (перевірте рівність за допомогою рівня та підкладіть, якщо треба, шматочки картону). Спочатку її потрібно посадити на клей, а потім прикріпити до ствола металевими куточками.

Джерело

Зберегти в Pinterest