Якщо збираєтесь на природу, візьміть із собою світильник-пічку, якій не страшний вітер та дощ

Бліндажна свічка – незамінна річ у походах, на дачі та при будь-яких виїздах на природу. На такій свічці можна спокійно приготувати поїсти, розігріти воду, погрітися, а також вона дуже добре, яскраво освітлює простір навколо. Її додаткові плюси – їй не страшні вітер, дощ, вона не псується з часом, і слугуватиме вам дуже довго. Обов’язково зробіть собі таку річ!

Для створення свічки знадобиться парафін. Його можна натопити на водяній бані із звичайних парафінових свічок.

Також знадобиться будь-яка залізна або алюмінієва ємність (бляшана банка з-під квасу, алюмінієва коробка з-під цукерок, бляшана консервна банка тощо) для самої свічки та гофрокартон. Картон відріжте по висоті ємності і дуже щільно, максимально туго згорніть равликом.

Згортати картон слід доти, доки він повністю не заповнить всю ємність. Для цього, коли перша підготовлена ​​смужка картону буде згорнута в равлик, просто візьміть наступну і нею огорніть равлик, ніби продовжуючи смужку.

На водяній бані розтопіть парафін і перелийте у банку з картоном. Наливайте поступово, щоб парафін рівномірно розлився по всьому картоні.

Увага: картон повинен бути повністю просякнутий парафіном, і парафін повинен бути залитий по самий верх ємності!

Як ґніт в центр просто вставте пару-трійку тонких смужок картону. Можна вставити 4-5 сірників, можна згорнути шматочки тканини і просочити їх олією – тут ви вибирайте те, що у вас є під рукою.

От і все! Можна виходити в польові умови та тестувати свічку. Вона добре горітиме: дуже довго, стійко, створюючи рівномірне сильне нагрівання і освітлюючи все навколо.

Джерело

Зберегти в Pinterest