Креативне використання пластикових пляшок для крутого живого декору

Ні для кого вже не секрет, що звичайні пластикові пляшки можна використовувати в якості матеріалу для творчості і створювати з них дуже оригінальні речі. Наприклад, з їх допомогою з трави або квітів можна зробити ось таке декоративне деревце, яке може виглядати по-справжньому чудово, варто тільки підібрати відповідні рослини!

Вам будуть потрібні:

  • пластикові пляшки;
  • металевий прут чи інший матеріал для стовбура;
  • відро;
  • хомути;
  • цемент;
  • декор;
  • інструменти.

В першу чергу підготуємо підвісні клумби. Для них будемо використовувати пластикові пляшки, вірніше їх верхню частину. Для цього від двох 5-ти або 10-ти літрових пляшок відрізаємо горлечка, залишаючи також достатній запас матеріалу знизу.

Потім за допомогою меблевих хомутів з’єднуємо шийки пляшок одну з одною, попередньо робимо в них отвори для кріплення, наприклад, за допомогою паяльника. Зайві хвостики від хомутів відрізаємо.

Потім з однієї зі сторін відрізаємо горлечко пляшки, а також робимо отвори для води і посадки по всій поверхні заготовки. В результаті у вас повинна вийти ось така підвісна клумба, схожа на новорічний кульку.

Щоб з клумби не висипалася земля, нижній отвір необхідно зменшити. Для цього в ціле горлечко вклеюємо кришку від маленької пластикової пляшки і проробляємо в ній невеликий отвір.

Тепер зробимо для дерева стовбур і підставку. У нашому випадку для цього використовуються відро і металевий прут. У відро заливаємо цемент, в який потім занурюємо металевий прут. Фіксуємо прут по центру відра і залишаємо до повного застигання цементу. Потім відро можна пофарбувати, а металевий прут при бажанні обмотати джгутом.

Коли все готово, можна з’єднувати стовбур з майбутньою «кроною». Для цього заповнюємо клумби підготовленим ґрунтом, а потім одягаємо їх на прут. Фіксуємо клумби за допомогою хомутів зверху, а також стоппера у вигляді невеликої поперечини знизу. Стоппер можна приклеїти або приварити.

Тепер залишається тільки помістити в отвори саджанці обраної рослини і приблизно через 2 тижні ви отримаєте оригінальне декоративне деревце.

Джерело: cpykami.ru

Зберегти в Pinterest