Джутова філігрань: краса із мотузки та клею. Майстер-клас, елементи та ідеї

Зі звичайного джуту і клею можна створювати щось прекрасне. Сьогодні ми пропонуємо вам освоїти технологію джутової філіграні. За допомогою цієї техніки можна створювати витончені предмети декору, картини, панно, прикраси та аксесуари і багато чого цікавого і унікального. Щоб почати створювати шедеври вам знадобитися мінімальний набір інструментів і матеріалів. Почніть з простих візерунків, поступово ускладнюючи завдання.

Майстер-клас зі створення пір’їнки

Для роботи нам знадобиться моток джутової мотузки, який можна купити в будь-якому господарському магазині, клей «Титан» або «Екон» (вони прозорі, нетоксичні добре густіють і непомітні при висиханні, що не псує готову роботу). Пінцет, ножиці, міліметрівка або звичайний лист в клітку, файлова папка, скотч.

Елементи філіграні:

На аркуші паперу малюємо ескіз-малюнок (в нашому випадку пір’їнка), поміщаємо його в файл. Всі деталі будуть збиратися на поверхні файлу.

Промащуємо клеєм центральну лінію, до неї будуть кріпитися на клей елементи візерунку.

Завитки зручно робити за допомогою пінцета: затисніть пінцетом самий кінчик мотузки, оберніть його навколо пінцета. Вийде колечко.

Якщо обернути кілька разів то вийде колечко з декількома завитками. Дуже туго НЕ закручуйте. Нехай буде слабший завиток, його форму легше моделювати.

Початковий елемент – це ось такий відрізок мотузки з завитком, до нього будемо кріпити такі елементи.

Робимо наступну петельку з джуту і кріпимо її до основної мотузки промащуючи клеєм місце під елементом.

Наступний елемент це завиток. Він кріпиться над петелькою. Бажано точніше і щільніше підганяти детальки одну до одної.

Ось так деталь за деталлю і повинна вийти пір’їнка:

Намагайтеся на початковому етапі точно за шаблоном викладати візерунок, пізніше зможете відходити вже від початкового малюнка.

Після закінчення поміщаємо роботу під прес, наприклад під стопку книг. Чекаємо годин шість, щоб клей затвердів, після чого акуратно піддягаємо ножиком роботу і знімаємо її з файлового листа. Зрізаємо зайвий клей і все, робота готова!

Такими пір’їнками можна прикрасити рамку для фото або зробити з них настінне панно.

 

Предмети створенні з допомогою джуту та клею та елементи техніки

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21

#22

#23

#24

#25

Джерело: fairy-hobby.ru

Зберегти в Pinterest