Робимо стильний шарф в техніці Crazy Wool

Представляємо вашій увазі майстер-клас зі створення ніжного і ажурного шарфа в техніці Crazy Wool. З цією технікою рукоділля легко фантазувати, створюючи хитромудрі мереживні візерунки, і, що дуже приємно, ніяких навичок в’язання або валяння не потрібно. Просто повторюйте кроки і створюйте свої шедеври. По суті ви створюєте наткане полотно, з якого можна зшити все що завгодно, наприклад светр, плаття або навіть тепле пальто.

Майстер-клас із створення шарфа в техніці Crazy Wool

Ось такий шарф повинен вийти у нас в підсумку. Але можна взяти нитки інших кольорів, придумати свій візерунок і, користуючись цією технікою, створити ексклюзивний осінній шарф.

В основі шарфа лежить візерунок з метеликів. Для того щоб реалізувати цю ідею, вам потрібно намалювати на аркуші формату А4 майбутній візерунок, а потім перевести його на лист водорозчинного паперу (він же ж стабілізатор). У цьому майстер-класі для основи використовувалася звичайна калька, так як стабілізатора потрібного розміру під рукою не виявилося. Зверніть увагу: візерунок потрібно перевести на водорозчинний лист або кальку з двох сторін.

Матеріалом для створення шарфа виступає звичайна пряжа. Можна також використовувати залишки, підійдуть навіть нитки різної товщини і абсолютно різної фактури. Також для подібних робіт може стати в нагоді шерсть для валяння, клаптики тканини (їх можна вплітати в візерунок) і нитки для шиття в тон виробу.

Починаємо викладати по розмічених лініях вовняну нитку.

Потім засипаємо візерунок білими нитками. Кожен новий шар закріплюємо за допомогою клею з балончика, але можна його замінити звичайним лаком для волосся.

Для цього шарфа використовувалися білі нитки двох видів: бавовняні і напіввовна. А також помаранчеві, жовті, бежеві та чорні шерстяні.

Якщо ваше робоче місце менше за розміром, ніж довжина майбутнього шарфа, робота трохи ускладнюється. У кого стіл довший або шарф менший, може сміливо рухатися далі. Накрийте шари ниток шаром стабілізатора або калькою. Її можна легко знайти в будь-якому магазині для рукоділля.

Потім починайте акуратно зшивати. Зверніть увагу, що при цьому вузлики на кінці нитки ми не зав’язуємо. Уже готовий край підверніть і продовжуйте робити так само по всій довжині майбутнього виробу.

Обметайте водорозчинний папір по всій довжині майбутнього виробу.

Тепер переходьте до процесу шиття на швейній машинці. Потрібно прострочити весь виріб вздовж і поперек. Не обов’язково робити прямі строчки, можна зшивати вигнутими лініями.

Наступний і найпростіший етап після прошивки полотна на швейній машинці – це, звичайно ж, видалення стабілізатора, якщо він використовувався з двох сторін. Якщо з одного боку, як в цьому майстер-класі, був шар кальки, її потрібно акуратно видалити вручну.

Майже готовий шарф потрібно опустити в теплу воду (30 ° С) і прополоскати до того моменту, поки стабілізатор не розчиниться. Потім необхідно просушити шарф, розклавши його на горизонтальній поверхні.

При бажанні шарф можна прикрасити бахромою або китицями із залишків пряжі.

Наш шарф в техніці Crazy Wool готовий!

Шарф виглядає красиво, стильно і привертає увагу. Крім того, шарф неймовірно теплий. Його розмір разом з китицями вийшов 30*170 см, але ви можете зробити його різної довжини.

Успіхів вам у рукоділлі і творчого натхнення.

Джерело: fairy-hobby.ru

Зберегти в Pinterest