Майстер-клас: як зробити шоколадні вазочки самотужки

Запросивши своїх друзів на день народження, можна їх вельми приємно здивувати, подавши десерт в їстівних шоколадних вазочках. І ніяких гір посуду навіть не залишиться. Смачно і практично! А тепер розглянемо, як це робиться.

Шоколадні вазочки. Майстер-клас

Знадобиться не так вже й багато: білий, чорний або молочний шоколад, який потрібно розтопити зручним вам способом, і повітряні кульки. Якщо ви хочете зробити невеликі шоколадні креманки, то і кульки не варто надувати від душі. Досить буде невеликого діаметру, щоб їстівний посуд вийшов маленького розміру.

Далі необхідно підготувати площу для виготовляються шоколадних вазочок, наприклад, це може бути, деко, застелене харчовою плівкою або пергаментом. Для початку виливаємо столову ложку розталого шоколаду на дану поверхню – це буде щось на зразок ніжки для стійкості.

Тепер надуті і чисті кульки обмазуємо рослинною олією і акуратно вмочуємо в шоколад.

І ставимо кульку в шоколаді на шоколадну ніжку-корж.

Трохи відступаємо і повторюємо ті ж дії з іншими кульками.

Продовжуємо, поки не закінчаться кульки, шоколад або терпіння)))

Залишаємо наші кулі в шоколаді до повного охолодження.

Беремо шпильку …

І лопаємо кульки! Прибираємо залишки від куль і – вуаля! – у нас вийшли чудові шоколадні вазочки для десерту.

А який саме десерт туди покласти, вирішувати вам. Може, це буде морозиво або фруктовий салат. Тут тільки ваша фантазія і ваші смакові переваги грають головну роль.

Ось такий апетитний смаколик можна з’їсти разом з посудом.

Приклади десертів у шоколадних вазочках

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Джерело: sozdavaisam.ru

Зберегти в Pinterest