Кульбаба в техніці квілінг. Майстер-клас

Сьогодні ви побачите процес створення кульбаби в техніці квілінг.

Для створення кульбаби вам знадобиться:

  • смужки паперу для квілінгу (зеленого і жовтого кольору);
  • папір середньої щільності (для листя);
  • інструмент для квілінгу, шило.

Кульбаба в техніці квілінг крок за кроком

Спочатку вам потрібно нарізати бахромою жовту смужку паперу товщиною 0,7 мм. Зелену смужку паперу товщиною 0,7 мм і довжиною близько 2-2,5 см (візьміть із запасом) наріжте парканчиком (див. фото 1). Акуратно склеїти разом, щоб на бахрому не потрапив клей (фото 2). Починаючи з жовтого кінчика смужки починайте скручувати тугий рулончик (фото 3-4).

Гарненько «розпушити», потім продавити зсередини конусом і проклейте. Важливо спершу рулон розпушити, в іншому випадку бахрома може знизу склеїтися і її буде складно «розпушити» (фото 6-7).

Далі візьміть смужку паперу (0,3 мм) зеленого кольору, складіть її навпіл і проклейте. З одного кінця сформувати «кілочком» (фото 8-9).

Приступайте до виготовлення листя, поки квітка ще не просохла, для чого використовуйте середньої щільності папір. Складіть папір з краю і виріжте шаблон за формою майбутнього листочка (фото 10). Виріжте «краї» в складеному вигляді (фото 11-12).

Поверніться до квітки. Раніше в середині був отвір, але зараз він склеївся. Тому візьміть шило і зробіть його знову (фото 13). На даному етапі дійте обережно, щоб шматок бахроми зверху не витягнути шилом і таким чином не зіпсувати весь виріб! В отвір вклейте заздалегідь підготовлені стебла. Такі стебла з паперу, склеєного вдвічі, будуть тримати форму і добре гнутися.


Готово. За допомогою таких кульбаб можна декорувати листівку або змайструвати цілу картину.

Джерело: tutdizain.com

Зберегти в Pinterest