Об'ємна квітка з паперу у вигляді кулі. Майстер-клас

Представляємо майстер-клас зі створення оригінальної об’ємної квітки.

Для виготовлення вам буде потрібно:

  • 3 аркуша кольорового двостороннього паперу формату А4;
  • зубочистка з роздвоєним кінчиком;
  • трубочка для коктейлів;
  • клей ПВА;
  • ножиці.

Об’ємна квітка з паперу. Крок за кроком

Наріжте смуги по короткій стороні листочка А4 – шириною 0,5 см, довжиною 21 см.

Накрутити смуги на зубочистку з роздвоєним кінчиком до отримання тугих спіральок (фото 2). На кінчик смуги капніть клей ПВА і приклейте до отриманої спіралі (фото 3). Вам буде потрібно зробити безліч таких деталей (фото 4).

Зубочисткою витягніть спіральку в форму конуса, а потім надайте пальцями конусу необхідну довжину (фото 5). Спіральки у формі конусів повинні вийти одного розміру (фото 6).

Після чого приступаємо до збору основи квітки, тобто потрібно приклеїти спіральки по колу одну до одної (фото 7). У підсумку ви отримаєте перший ряд (фото 8).

Далі робимо наступний ряд (фото 9). Так само, приклейте другий (фото 10), третій (фото 11) і четвертий ряди (фото 12).

Потім переверніть заготовку і продовжуйте приклеювання конусів (фото 13). Так ви отримаєте основу квітки з семи рядів, при цьому кількість рядів можна змінювати (фото 14).

Зробіть стебло, для цього використовуйте соломинку для коктейлю. Залежно від величини отвору в квітці, вирішуйте, чи потрібно створювати додаткову товщину на кінчику соломинки чи ні. Тут треба було додати товщини: на кінець паперової смужки шириною в 1.5 см, наноситься клей. Приклеюємо її до соломинки і накручуємо по колу (фото 15).

Потім відріжте зелену смугу паперу шириною 5,5 см і довжиною 29,7 см, складіть вдвічі по довжині (вдвічі складається для того, щоб нарізаної бахроми вистачило відразу на дві квітки) (фото 16).

Наріжте бахрому шириною приблизно по 0,4 см, не дорізаючи до кінця. На кінчиках бахроми виріжте трикутники (фото 17). Розріжте по довжині навпіл (одну бахрому залиште для наступної квітки) (фото 18). Трохи закрутіть бахрому зубочисткою (фото 19).

Потім візьміть соломинку і приклейте кінчик бахроми до потовщення на соломинці і закрутіть (фото 20).

Далі з’єднайте основу зі стеблом, тобто приклейте (фото 21). Залишіть квіти в перевернутому положенні, щоб висохли (фото 22).

Для серцевини квітки візьміть смужку шириною 5 см і складіть її вдвічі (фото 23).

Дрібно-дрібно наріжте бахрому, не дорізаючи до кінця. Вона повинна вийти пухнастою, як на фото 24.

Скрутіть квіточку знову ж на зубочистці (фото 25-26). Приклейте даний «пухнастий» елемент до основи квітки (фото 27).

Об’ємна квітка з паперу у вигляді кулі готова!

#

Джерело: tutdizain.com

Зберегти в Pinterest