Старі джинси, залишки пряжі і трохи креативу. Несподівано цікавий і практичний результат

Цікавий зовні, практичний килимок легко зробити маючи трохи пряжі і старі джинси. Техніка дуже проста. Освоївши її можна створювати різні елементи інтер’єрного декору: від серветок до настінних панно.

Зробивши шаблон пелюстки, вирізаємо необхідну кількість деталей. Швидше впоратися з роботою можна, склавши тканину вдвічі.

На шматку тканини, яка стане основою для килимка, позначаємо окружність, а потім викладаємо пелюстки по колу і фіксуємо їх за допомогою клейового пістолета. Пелюстки повинні злегка заходити одна на іншу. Останню пелюстку заводимо під першу, щоб не порушувати малюнок. Для зручності обрізаємо зайву тканину.

Додатково фіксуємо кожну пелюстку. Для цього, зробивши відступ від краю, вишиваємо по периметру пелюсток звичайний ланцюжок. Починаємо вишивку від центру і закінчуємо на стику з сусідньою пелюсткою.

Після того як всі пелюстки окантовані, обрізаємо тканину по зовнішньому контуру отриманої квітки.

Намотуємо нитки на широкий картон в 15-20 шарів. Потім акуратно знімаємо намотування.

Переходимо до формування маленьких помпонів. Зробивши відступ в палець від краю, міцно перев’язуємо зняте з картону намотування.

Далі робимо перехоплення через рівні відстані. Тепер пряжа схожа стручок гороху.

Розрізаємо стручок між горошинами і отримуємо помпони, які залишається лише розпушити.

Останній етап – створення серцевини. Помпони приклеюємо по колу впритул один до одного. Напрямок роботи: від основи пелюсток до центру.

Більше подробиць, що стосуються виготовлення килимка, в відео нижче:

Джерело: cpykami.ru

Зберегти в Pinterest